Results minedu: Δείτε τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλήνιες

Σε απόσταση αναπνοής είναι πλέον η ανακοίνωση των βαθμών για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων. Σε λίγα λεπτά θα αναρτηθούν στο results.it.minedu.gov.gr από το υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε γνωστό χθες το απόγευμα ότι οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες

των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή 16-07-2021 στις 11π.μ.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Εκτός από τις βαθμολογίες των εξεταζόμενων μαθημάτων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή οι υποψήφιοι θα λάβουν επίσης τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο

Μόνο το 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή εκείνο των ανθρωπιστικών σπουδών, ίσως έχει μία μικρή πτώση των βάσεων του, της τάξης των 50 με 130 μορίων, στα τμήματα της Ψυχολογίας και της Φιλοσοφικής.

Αντίθετα, η άνοδος των βάσεων στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, δηλαδή εκείνο των θετικών σπουδών, δε φαίνεται να ξεπερνά τα 350 μόρια και αυτό αφορά κυρίως σχολές όπως οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Επιπλέον, στο 3ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, δηλαδή των σπουδών υγείας και οικονομίας αντίστοιχα, τα άριστα γραπτά αυξήθηκαν σημαντικά και αυτό μάλλον θα «εκτοξεύσει» τις βάσεις στις περιζήτητες αλλά και τις χαμηλόβαθμες σχολές του συγκεκριμένου πεδίου. Σχετικά με τις χαμηλόβαθμες σχολές, οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται να έχουμε άνοδο βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα