Οι συμβολαιογράφοι σταματούν την αποχή - Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στην τελική ευθεία έχει μπει η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με το τελευταίο εμπόδιο για την επίσημη πρεμιέρα τους την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου να ετοιμάζεται να αρθεί με την γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων.

Οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να άρουν την αποχή που είχαν εξαγγείλει, αφού όπως φαίνεται μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση βρέθηκε λύση σε μια σειρά ζητήματα που τους απασχολούσαν, τα οποία είχαν να κάνουν κυρίως με την προστασία τους κατά την διάρκεια των πλειστηριασμών.

Έτσι την Τετάρτη, όπως

όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά αλλά θα επεκταθούν γρήγορα, αφού ο στόχος είναι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 το 70% των πλειστηριασμών να γίνονται ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι οι Θεσμοί έχουν ζητήσει να γίνονται 600-700 πλειστηριασμοί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με σταδιακή αύξηση μετά το δεύτερο εξάμηνο, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τις 18.000.

Tο ηλεκτρονικό σύστημα στην αρχική του φάση θα λειτουργήσει μία φορά την εβδομάδα αντί των τριών ημερών που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή κάθε Τετάρτη. Δύο ημέρες πριν, δηλαδή τη Δευτέρα στις 5 μ.μ. λήγει και η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι πλειοδότες να εγγραφούν στο σύστημα και να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή που υποχρεούνται, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους πρώτους περίπου δέκα πλειστηριασμούς θα ανοίξει σε όσους έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που ισούται με το 30% της πρώτης προσφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Ξεκινούν,- xekinoun