Βλήματα, βόμβες και «εμπλοκές» στη Βουλή. Ομαδικά πυρά στον Καμμένο, νέα παρέμβαση Κοτζιά

Αναμφισβήτητα η νέα επίθεση στον Πάνο Καμμένο έρχεται να προστεθεί σε όσα έχουν προηγηθεί με την πολυποίκιλη δραστηριότητα του υπουργού Αμυνας. Η μοναδική διαφορά τώρα, είναι οτι υπάρχει μία απόφαση του ΚΥΣΕΑ που φέρει την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού. Γι αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας

αποφάσισε, από το εξωτερικό , να παρέμβει και κάνοντας ρελάνς να προκαλέσει την σημερινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.

Στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι οτι δεν υπάρχει πουθενά κανένα ζήτημα παράνομης δραστηριότητας. Ολα τα έγγραφα που έχουν δει στην κυβέρνηση μελετήθηκαν και θεωρούν οτι αποδεικνύουν πως όλα έγιναν σύννομα και δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί σε λίγη ώρα στη Βουλή επιτιθέμενος σφοδρά στην αντιπολίτευση και κυρίως στον Κ. Μητσοτάκη.

Γιατί αποφάσισε ο πρωθυπουργός να κινηθεί έτσι ενώ είχε και άλλες επιλογές να παρέμβει; Επειδή θεωρεί οτι στη Βουλή κερδίζει κατά κράτος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στο παρελθόν του γηρασμένου κόμματός του αλλά και γιατί επιτίθεται στον ίδιο προσωπικά για την Siemens, τα ακίνητα της συζύγου του και τελευταία τα paradise papers όπου και πάλι η σύζυγός του Μαρέβα εμφανίζεται ως κάτοχος off shore εταιρίας.

Υπάρχουν χαρτιά που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα; Στην αντιπολίτευση ισχυρίζονται οτι υπάρχουν. Όσοι τα έχουν δει μάλιστα ισχυρίζονται οτι κάποια από αυτά είναι και πλαστά, δηλαδή δεν προήλθαν από επίσημες πηγές του βασιλείου των Σαούντ αλλά είναι προϊόν παραγωγής Β. Παπαδόπουλου. Εκείνου που στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν «μεσάζοντα» και ο Πάνος Καμμένος επίσημο εκπρόσωπο του Ριάντ.

Μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις από την υπόθεση αυτή; Ισως. Εάν υπάρξουν νέα ατράνταχτα ντοκουμέντα. Το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχει τεράστια γκρίνια από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γιά τον Πάνο Καμμένο. Τέτοια γκρίνια που το Μαξίμου γιά πρώτη φορά έχει θορυβηθεί.

Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση από τον Καμμένο; Σε αυτή την φάση και όπως έχουν τα πράγματα δύσκολο. Η κυβερνητική συνοχή δεν φαίνεται να απειλείται ακόμα και αν υπάρξει πρόταση μομφής, θα ψηφίσουν όλοι, κανείς δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση. Εάν όμως οι αποκαλύψεις είναι τέτοιες που η υπόθεση πάρει διαστάσεις ανυπόφορου γιά την κυβέρνηση σκανδάλου, τότε μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις.

Πάντως, η υπόθεση έχει ανατεθεί ήδη στην εισαγγελέα διαφθοράς με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Έτσι, θεσμικά, η δικαιοσύνη θα το ερευνήσει και λογικά θα στείλει στην Βουλή τον φάκελο. Η κυβέρνηση λογικά δεν θα δώσει συνέχεια, όπως έγινε και στην υπόθεση με τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Και θα πορευτεί έτσι.

Είναι όμως βέβαιο οτι ο Π. Καμμένος αρχίζει να «βαραίνει» την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό δεν είναι αμελητέο. Η αντιπολίτευση γνωρίζει οτι εκεί ακριβώς «χτυπιέται» το ηθικό πλεονέκτημα που φωνάζει οτι διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Κι αν αυτό αρχίσει να θολώνει, έστω και λόγω Καμμένου, τότε η κυβέρνηση έχει πρόβλημα διότι ο πρωθυπουργός κάθε τρεις και λίγο είναι αναγκασμένος να τον καλύπτει. Είτε υπάρχει σοβαρό θέμα είτε όχι, η κοινή γνώμη δεν αλλάζει για το τι έχει γίνει.

Πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο αποχαρακτηρίζονται απόρρητα έγγραφα και πως αυτά δεν μπορούν να δημοσιεύονται παρεμβαίνοντας έτσι λίγο πριν ξεκινήσει η θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή. Ο ίδιος πάντως δεν θα είναι στην ολομέλεια καθώς απουσιάζει στην Ινδία.

Έτσι είναι η πολιτική. Η συνέχεια στη Βουλή..

Keywords
Τυχαία Θέματα