Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας «δείχνουν» παράταση των μέτρων, πότε θα «δυναμώσει» η μουσική

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα και μέχρι τέλος Γενάρη. Διατηρείται η απαγόρευση μουσικής και το κλείσιμο τα μεσάνυχτα για την εστίαση.

Τα μέτρα που ισχύουν σε εστίαση, μουσική και γήπεδα θα εξεταστούν στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής τους θα ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση σχετικά με τον οδικό χάρτη για τα μέτρα που είναι σε ισχύ εδώ και τρεις εβδομάδες.

Προ ημερών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση να έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Παρότι προ ημερών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση να έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τελικά αυτό δεν θα συμβεί καθώς παραμένουν ψηλά οι δείκτες διασωληνωμένων και θανάτων.

Αυτό σημαίνει πως η μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση θα παραμείνει στο mute αλλά και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων (μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα) θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, θα παραταθούν για ακόμα μια εβδομάδα μέχρι δηλαδή τις 30 Ιανουαρίου. Ενώ από εκεί και πέρα φαίνεται πως το πρώτο θα επιστρέψει είναι η μουσική, όχι όμως και το ωράριο.

Τα μέτρα που θα συνεχίσουν να ισχύουν έως τις 30 Ιανουαρίου

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα