Οι δανειστές «σπάνε» στα δύο για τις συντάξεις - «Σκληρό καρύδι» ΔΝΤ και Βερολίνο

Σε σήριαλ εξελίσσεται το θέμα των συντάξεων για την κυβέρνηση και τους δανειστές και δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε κατάληξη πριν τον Δεκέμβρη, δηλαδή ελάχιστες μέρες μέχρι την αρχή της εφαρμογής του μέτρου. Χθες το ΔΝΤ δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας τονίζοντας ότι μη τήρηση των συμφωνηθέντων δεν θα έστελνε σωστό μήνυμα στις αγορές.

Χθες το βράδυ στο Euro Working Group

όλοι άκουσαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών παραθέτει τα δημοσιονομικά στοιχεία επί των οποίων θα κριθεί το ελληνικό αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επεξεργάζονται σχέδια τα οποία θα δώσουν μία μεσοβέζικη λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Η Κομισιόν επιθυμεί να μην επιστρέψει η κυβέρνηση από την διαπραγμάτευση χωρίς να πάρει τίποτα. Απ' την άλλη η στάση ΔΝΤ και Βερολίνου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Μέχρι στιγμής τα επεισόδια στο σήριαλ των συντάξεων έχουν ως εξής:

Το μέτρο περικοπής των συντάξεων προτείνεται από την ελληνική πλευρά να ακυρωθεί αλλά κανείς δεν κάνει λόγο για αναβολή του.
Συζητείται να υιοθετηθεί, είτε στο σπάσιμο των περικοπών σε βάθος χρόνου (π.χ. μέχρι το 2022), είτε να μειωθούν οι συντάξεις αλλά πάνω από ένα πλαφόν με την καμπάνα να χτυπάει για όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα