Νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη Νίκαια εγκαινίασε η Ρένα Δούρου

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Νίκαια.

Με έναν ακόμη «κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας» προς τις μητέρες, τα νοικοκυριά, εκείνες κι εκείνους που παλεύουν με τις ανάγκες της καθημερινότητας, παρομοίασε τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη Νίκαια, που εγκαινίασε σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σε

όλους αυτούς, πρόσθεσε, στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Δούρου, η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί, είτε με έργα σαν αυτό, είτε μεταφέροντας εγκαίρως τους μαθητές στα σχολεία τους, να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης των νοικοκυριών στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Και το πράττουμε αυτό ειδικά σε περιοχές όπως εδώ, στη Νίκαια, όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι αυξημένες». Αναφερόμενη δε στην εμφανή έλλειψη των αναγκαίων κοινωνικών υποδομών η Ρ. Δούρου επισήμανε «Εμείς στην Περιφέρεια, είπαμε να πιάσουμε τον μίτο από την αρχή καθώς στην πατρίδα μας ήρθαν τα μνημόνια και έγιναν άλλοθι για την έλλειψη πολιτικών όπως είναι τα σοβαρά κοινωνικά ιδρύματα....»

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασιλική Λάσκαρη - Κρασοπούλου και Γιάννης Μοίρας.

Ο 2ος νηπιακός σταθμός Νίκαιας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 946,91 τ.μ, με δυνατότητα φιλοξενίας 20 βρεφών ηλικίας 2 έως 18 μηνών και 38 νηπίων ηλικίας 18 μηνών έως 5,5 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα