Οι 5 «τοξικές» συνήθειες που έχουμε αλλά δύσκολα αντιλαμβανόμαστε

Δουλειά, σχέση, φιλίες, οικογένεια. Τομείς και πτυχές της ζωής που όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε σωστοί στο βέλτιστο βαθμό. Μερικές φορές, όμως, ξεχνάμε ποιες από τις συνήθειες μας είναι υγιείς και προσοδοφόρες.

Παρακάτω επισημαίνουμε μερικές από τις συνήθειες που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι, που αντί να μας βελτιώνουν, είναι στην πραγματικότητα πολύ τοξικές:

1) Όταν μπερδεύεις την αυτοσυγκράτηση με την ηρεμία

Το γεγονός ότι έχεις αναπτύξει μηχανισμούς για να μπορείς να διαχειρίζεσαι με λογική και σύνεση τα συναισθήματά σου και τις διακυμάνσεις τους, σημαίνει

ότι έχεις κάνει μια αρκετά καλή δουλειά με τον εαυτό σου και τη φροντίδα του. Αυτό, όμως, μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο και στην προσπάθειά σου να μην πληγωθείς, αποφεύγεις κάθε είδους συναισθηματικό δέσιμο ή κρύβεις οτιδήποτε σε θυμώνει ή στεναχωρεί κάτω από το χαλί και μακροπρόθεσμα αυτό δε σε αφήνει να δεις πολλά από αυτά που έχεις μέσα σου.

2) Εξιδανικεύεις τη μοναχικότητα

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε για τον εαυτό μας και το πως να διατηρούμε την αυτοπεποίθησή μας είναι ότι ο καλύτερος μας σύντροφος είναι πάντα ο εαυτός μας και αυτόν πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε πάνω από όλα. Και εννοείται ότι είναι υπέροχο να μπορείς να τα καταφέρνεις όλα! Όμως, στη ζωή χρειαζόμαστε τη συντροφικότητα, την αγάπη, το νιάσιμο και τη φροντίδα των άλλων. Κι όπως, δεν είναι υγιής μια συνεξαρτώμενη σχέση, έτσι δεν είναι και η συνεχής μοναχικότητα.

3) Προσπαθείς να πετύχεις το τέλειο σε ό,τι κάνεις

Βέβαια, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όσων κάνουμε είναι το ζητούμενο. Ειδικά, όταν πρόκειται για τη δουλειά μας και αυτά που αγαπάμε. Όμως, πρέπει να κατανοήσεις κι εσύ (και όλοι μας) ότι δεν μπορείς να είσαι τέλειος σε όλα. Υπάρχουν πράγματα στα οποία κάποιος είναι καλός και κάποιος όχι. Εστίασε στο να κάνεις καλύτερα αυτά που ήδη κάνεις καλά, χωρίς να υπερβάλλεις και να χάνεις τον ύπνο σου.

4) Εξασφάλισε σταθερό και ποιοτικό ύπνο

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Ο ύπνος και ειδικά η φάση REM, είναι στην πραγματικότητα, όπως όταν επουλώνεται ένα τραύμα. Ο εγκέφαλός σου κυριολεκτικά επανασυνδέεται και αυτοθεραπεύεται κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών και με το να μην αφιερώνεις χρόνο στον εγκέφαλό σου και στο σώμα σου να ξεκουραστούν είναι πολύ πιο επιβλαβές από όσο φαντάζεσαι.

5) Σταμάτα να ευχαριστείς τους άλλους σε βάρος της δικής σου ευχαρίστησης

Το να είσαι ένας καλός και εξυπηρετικός άνθρωπος είναι ένα θετικό στοιχείο για σένα και το πως να δημιουργήσεις υγιείς και πραγματικές σχέσεις. Όταν κινείσαι σε όλη τη ζωή σου βάζοντας συνεχώς τους άλλους και τα θέλω τους μπροστά, γίνεσαι ευάλωτος στο να σε εκμεταλλεύονται εκείνοι που μπορεί να μην έχουν στο μυαλό τους το συμφέρον σου και μπορεί, επίσης, να σε κάνει να αισθάνεσαι αγανακτισμένος από τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους.

#ΣΥΝΗΘΕΙΑ #ΤΟΞΙΚΟΣ #ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι 5 «τοξικές» συνήθειες που έχουμε αλλά δύσκολα αντιλαμβανόμαστε,