Με πρησμένα κόκκινα δάχτυλα ο Κάρολος, η εξήγηση των γιατρών (εικόνα)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες όπου ο νέος Βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολος ΙΙΙ , φέρεται να έχει παραμορφωμένα άκρα.

Viral έχουν γίνει εικόνες από τα χέρια του νέου ηγεμόνα από τότε που η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στην κατοικία της στο Μπαλμόραλ.

Ο Κάρολος, αναλαμβάνει καθήκοντα στα 73 του χρόνια, γεγονός που τον καθιστά σαφώς πιο επιρρεπή σε προβλήματα υγείας.

Τα πρησμένα δάκτυλα του Καρόλου

Μιλώντας στην βρετανική Daily star, o Dr. Gareth Nye, Ανώτερος Λέκτορας

στο Πανεπιστήμιο του Chester, εξήγησε το λόγο πίσω από τα πρησμένα κόκκινα δάχτυλα του νέου Βασιλιά της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στην ηλικία του Καρόλου, εκτίμησε ότι πιθανά αίτια της παραμόρφωσης των δακτύλων του είναι το οίδημα ή η κατακράτηση υγρών.

{https://twitter.com/Hilton_Cheng/status/1568216480285614082}

Ειδικός εξηγεί

Ο Dr. Nye είπε: «Το οίδημα είναι μια κατάσταση όπου το σώμα αρχίζει να συγκρατεί υγρά στα άκρα. Συνήθως εμφανίζεται με μορφή πρηξίματος στα πόδια, τους αστραγάλους αλλά και στα δάχτυλα. Πρόκειται για μια κοινή πάθηση η οποία επηρεάζει κυρίως άτομα άνω των 65 ετών, καθώς η ικανότητα ελέγχου των υγρών είναι περιορισμένη», πρόσθεσε.

Μια άλλη πάθηση που ο ειδικός εκτίμησε, ότι μπορεί να συνδέεται με την παραμόρφωση των άκρων του Καρόλου είναι η αρθρίτιδα.

«Αρθρίτιδα- μια άλλη κοινή πάθηση σε ηλικία άνω των 60 ετών. Προσβάλλει συχνά τρεις κύριες περιοχές στο χέρι - την άρθρωση του αντίχειρα ή τις δύο αρθρώσεις στα δάχτυλα. Τα δάχτυλα γίνονται συνήθως δύσκαμπτα, επώδυνα και πρησμένα και παρόλο που η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στον πόνο, το πρήξιμο μπορεί να παραμείνει. Οι ασυνήθιστες αιτίες μπορούν να περιλαμβάνουν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε οίδημα ως παρενέργεια, όπως τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή τα στεροειδή φάρμακα».

Δεν κινδυνεύει ο Βασιλιάς

Ωστόσο, ο ειδικός ξεκαθάρισε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον νέο βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ίδιος, τέλος, πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες για την υγεία από τα πρησμένα δάχτυλα και είναι πιθανότατα σημάδια της ηλικίας του».

#ΚΑΡΟΛΟΣ #βασιλιάς #ΑΓΓΛΙΑ #ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΦΗΜΕΣ #ΥΓΕΙΑ #ΔΑΚΤΥΛΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα