Ο τζιχαντιστής έκλεψε αυτοκίνητο, σκότωσε έναν επιβάτη και μετά μπήκε στο σούπερ μάρκετ

Ο άνδρας που δήλωνε τζιχαντιστής και συνέλαβε ομήρους σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ σκοτώθηκε.

Η γαλλική αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία όπου νωρίτερα είχε συλλάβει ομήρους, επιβεβαίωσε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ

Νωρίτερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα είχε δηλώσει πως «ο άνδρας που είχε συλλάβει ομήρους είναι νεκρός», προσθέτοντας πως σκοτώθηκε στη διάρκεια εφόδου στο σουπερμάρκετ.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, είπε η πηγή.

Νωρίτερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, «ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ».

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Τρεμπ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, χωρίς να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι όταν άρχισε το επεισόδιο με τον τζιχαντιστή, η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία.

«Ο δράστης της σύλληψης ομήρων εξακολουθεί να βρίσκεται στο σουπερμάρκετ», δήλωσε ο Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM και πρόσθεσε πως η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Βλέπω ότι υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν αυτό τον αριθμό», είπε ο εκπρόσωπος.

Τελικά ο άνδρας που δήλωνε τζιχαντιστής και είχε συλλάβει ομήρους σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, έπεσε νεκρός απο σφαίρες αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα