Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές

Αντιπολιτευτικούς ρυθμούς ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστική ήταν η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό στην ολομέλεια, με έμφαση στην στρατηγική της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική της χώρας. Η σύγκρουση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη – Χατζηδάκη επεκτάθηκε, επιπλέον και στο ζήτημα

της αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, στην εξωτερική πολιτική, αλλά και τις υποκλοπές, για τις οποίες είχαμε μια νέα αποκάλυψη από τον πρόεδρο του κόμματος.

Πρακτική εφαρμογή του δόγματος της ισχυρής αξιόπιστης αντιπολίτευσης

Όπως γίνεται φανερό, αλλά και με βάση όσα εξηγούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, όσα έγιναν χθες στο κοινοβούλιο αποτελούν την πρακτική εφαρμογή όσων λέγονταν προεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ για το ότι δεν θα ετεροπροσδιορίζεται σε σχέση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. καθώς και ότι σκοπεύει να αναδειχθεί στην ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση του τόπου. Το ισχυρή αντικατοπτρίζεται στο ανέβασμα των τόνων που είδαμε χθες, ενώ το αξιόπιστη φάνηκε στο ότι μέσα σε δύο μέρες η ηγεσία του κόμματος δεν δίστασε να υπερψηφίσει, από τη μία πλευρά, το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων (θέμα για το οποίο ήταν το πρώτο που είχε τονίσει την ανάγκη βελτιώσεων) και να ασκήσει έντονες επικρίσεις, από την άλλη και τελικά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα φορολογικά, υπερψηφίζοντας συγκεκριμένα άρθρα με θετικό χαρακτήρα για ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων πολιτών.

Προχειρότητα επιχειρημάτων από την κυβέρνηση και απουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι ο κύριος Ανδρουλάκης επέπληξε σε αυστηρό τόσο, τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρέθηκε να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, διεστρευλώνοντας με επιπόλαιο τρόπο τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, καθίσταται σαφές πως η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αντιπολιτευτική ευκαιρία που της δίνει το κενό ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας τους όρους που είχαν διαμορφωθεί προεκλογικά, δηλαδή την απουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τη βουλή. Αντιθέτως, τώρα είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται χωρίς αρχηγική φιγούρα στη βουλή, δεδομένου ότι ο Σωκράτης Φάμελλος ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί καν αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κουμουνδούρου και οι άλλοι 4 υποψήφιοι είναι απασχολημένοι με τις καμπάνιες τους.

Σοσιαλδημοκρατική κριτική για ακρίβεια, κέρδη, μισθούς και στέγη

Επί των συγκεκριμένων θεμάτων που συζητήθηκαν χθες στην ολομέλεια, η έμφαση του Νίκου Ανδρουλάκη δόθηκε στην Οικονομία, για την οποία τονίστηκε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και ότι τροφοδοτεί τον πληθωρισμό των κερδών, τον λεγόμενο «πληθωρισμό απληστίας». Στην ίδια κατεύθυνση, μιας «σοσιλαδημοκρατικού χαρακτήρα» κριτικής ήταν και όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη μείωση του μεριδίου των μισθών στη διανομή του παραγόμενου εισοδήματος και την στεγαστική πολιτική. Για το τελευταίο ζήτημα υπήρξε ζωηρή ανταλλαγή επιχειρημάτων στις δευτερολογίες και τριτολογίες μεταξύ Ανδρουλάκη, Μητσοτάκη και Χατζηδάκη, με τον πρώτο να επιμένει στην αναποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης και να υπερασπίζεται την ανάγκη μιας πιο ενεργούς και εκτεταμένης παρέμβασης, με χρήση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα από τις υπόλοιπές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Να δοθούν στη δημοσιότητα από τα στελέχη της ΝΔ οι επιστολές Μενουδάκου για τις παρακολουθήσεις

Τέλος, ο κύριος Ανδρουλάκης επανάφερε το θέμα των παρακολουθήσεων, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος είναι ένα από τα 87 πρόσωπα τα οποία παρέλαβαν επιστολή από τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Σύμφωνα με την επιστολή την οποία κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής, τελικά έγιναν εις βάρος του τρεις απόπειρες και όχι μία για να παγιδευτεί από το predator. Τόνισε, λοιπόν, ότι είναι αυτονόητο για όσους ορκίζονται στην Ελληνική Δημοκρατία, στους θεσμούς και στη διαφάνεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου και όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, θέσεις εξουσίας, να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό για τις αντίστοιχες επιστολές.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΠΑΣΟΚ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα