Ο κορονοϊός βάζει «λουκέτο» στον παγκόσμιο αθλητισμό - Αναβολές, μολύνσεις και στο βάθος ...μπάχαλο

Ο κορονοϊός, όπως είναι λογικό, έχει επηρεάσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τον παγκόσμιο αθλητισμό, οδηγώντας σε «λουκέτο» δεκάδες διοργανώσεις και αλλάζοντας σημαντικά το καλεντάρι της χρονιάς.

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν αλλάξει τα πάντα. Αθλητές έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό, διοργανώσεις έχουν αναβληθεί και άλλες είναι στον «αέρα» όπως το Euro, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η

ζημιά είναι ήδη τεράστια για τους συλλόγους και τους διοργανωτές που βλέπουν απώλειες πολλών εκατομμυρίων, ενώ ακόμη και σε γήπεδα που γίνονται ματς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που απαγορεύεται η προσέλευση κόσμου.

Αναλυτικά, οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στον αθλητισμό μέχρι τώρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

- Οι Ντιμπάλα και Ρουγκάνι της Γιουβέντους (Ιταλία), έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Σε καραντίνα παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

- Ο προπονητής της Αρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα βρέθηκε θετικός λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι είναι θετικός στον ιό. Ο Ολυμπιακός ήταν αντίπαλος της Άρσεναλ στο Europa League. Όλη η ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, είναι σε καραντίνα.

- Ο Χάντσον Οντόι της Τσέλσι, βρέθηκε θετικός στον ιό. Τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της ομάδας που βρέθηκαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε καραντίνα.

- Ο προπονητής της Λέστερ, Μπρέναντ Ρότζερς, ανακοίνωσε ότι τρεις παίκτες της ομάδας έχουν συμπτώματα του ιού. Σε συνδυασμό με τα θετικά κρούσματα των Αρτέτα και Οντόι, γίνονται σοβαρές σκέψεις για προσωρινό «λουκέτο» στην Premier League.

- Η Έβερτον με ανακοίνωσή της, τόνισε ότι όλη η ομάδα θα τεθεί σε καραντίνα, μετά από ύποπτο κρούσμα στην ομάδα. Παράλληλα, μέλος της διοίκησης της Χετάφε βρέθηκε θετικός, και οι προπονήσεις σταμάτησαν.

- Αναβλήθηκαν τα πλέι οφ στην Super League, τα οποία θα ξεκινούσαν με τα παιχνίδια Άρης - ΟΦΗ, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Επιπλέον, αναβλήθηκαν και η Super League 2, όπως και η Football League.

- Αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Γαλλίας και όχι μόνο. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και στην Αγγλία, μετά το κρούσμα του Αρτέτα.

- Το Champions League και το Europa League, αναβλήθηκαν τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα. Εξετάζονται πολλά σενάρια για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση τους, ακόμα και μονά νοκ - άουτ παιχνίδια μέχρι τους τελικούς των διοργανώσεων.

- Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες πιέζουν την UEFA να μεταφέρει το Euro 2020 για του χρόνου. Σύμφωνα με την L’ Equipe αναμένεται να ανακοινώσει μια τέτοια απόφαση την άλλη εβδομάδα.

- Στην Λατινική Αμερική, το Κόπα Λιμπερταδόρες είχε αγώνες σε άδειες κερκίδες, όπως συνέβη και σε αρκετά παιχνίδια του Europa League και του Champions League.

ΜΠΑΣΚΕΤ

- Το NBA σταμάτησε το πρωτάθλημά του για ένα μήνα και ...βλέπουμε . Η αρχική απόφαση ήταν για δύο εβδομάδες, αλλά τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν σε δύο παίκτες των Γιούτα Τζαζ, των Ρούντι Γκομπέρ και Ντόνοβαν Μίτσελ, την αναγκάζουν να το τραβήξει παραπάνω. Πέντε ομάδες του NBA είναι σε καραντίνα και αναμένεται να μπουν κι άλλες τις επόμενες ημέρες.
Εκτός του NBA και το κολεγιακό πρωτάθλημα (NCAA) αποφάσισε να μην γίνουν τα πλέι οφ, αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνουν χωρίς κόσμο στις κερκίδες.

- H Euroleague αποφάσισε, μετά από ένα τρομερό αλαλούμ, την αναβολή της διοργάνωσης μέχρι νεοτέρας. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την στάση που είχε απέναντι στις ομάδες, βλέποντας πως έπραξε το NBA, πήρε την απόφαση για αναβολή.

- Αναβλήθηκε στην Ελλάδα η επόμενη αγωνιστική της Basket League, όπως και όλα τα πρωταθλήματα που είναι υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Πρακτικά, μπήκε «λουκέτο» παντού.

- Η Κίνα ακύρωσε το πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ με τον ιό να υποχωρεί έχουν αρχίσει να γίνονται σκέψεις για την έναρξη της χρονιάς.

- Στην Ισπανία βρέθηκε θετικός ο Τόμπκινς της Ρεάλ Μαδρίτης και η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα, κάτι που έγινε και με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

- Στην Ουκρανία και στη Σουηδία, τα πρωταθλήματα σταμάτησαν και δε πρόκειται να συνεχιστούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

- Με 100 προσκλήσεις και χωρίς θεατές έγινε η Τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

- Ο Απρίλιος θα κρίνει τη μετάθεση της διοργάνωσης στο Τόκιο, με τα σενάρια να είναι πολλά. Οι διοργανωτές λένε πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά στελέχη να αναφέρουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα κυλήσει ο Απρίλιος με τα κρούσματα.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

- Στην Formula 1 αναβλήθηκε το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς στην Μελβούρνη καθώς μέλος της McLaren βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Επιπλέον, έχει αναβληθεί και το γκραν πρι της Κίνας.

- Στις ΗΠΑ η επαγγελματική λίγκα του μπέιζμπολ ακύρωσε την έναρξη της σεζόν και τα φιλικά της pre-season, ενώ αναμένεται απόφαση για το πόσο θα διαρκέσει. Ίδια στάση και η λίγκα του χόκεϊ.

- Στην Ελλάδα αναβλήθηκε ο ημιμαραθώνιος, όπως και όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στα σπορ του προσεχούς διαστήματος. Ανάμεσά τους και τα σχολικά πρωταθλήματα. Ομοιες αποφάσεις πήραν και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και όσες έχουν πολλαπλά κρούσματα.

- Στο τένις ακυρώθηκε το Μάστερς του Ιντιαν Γουέλς, ενώ οι τενίστες περιμένουν για το τι θα γίνει με το φετινό Ρολάν Γκαρός και άλλα τουρνουά της Ευρώπης.

- Ανεστάλη το πρωτάθλημα της Volley League στην Ελλάδα, το γυναικείο βόλεϊ, οι Ακαδημίες των ομάδων για τις επόμενες 2 εβδομάδες βάζουν «λουκέτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα