Κορονοϊός: Delivery σε απόσταση ασφαλείας - Ο νέος τρόπος που εφαρμόζει εταιρεία

Αλλαγές και στο delivery φέρνει ο κορονοϊός. Με σκοπό την αποτροπή διασποράς του ιού, η εταιρία μεταφορών φαγητού, Wolt παίρνει μέτρα, θέτοντας σε εφαρμογή την παράδοση φαγητού στην πόρτα ή την είσοδο της κατοικίας.

Τέρμα το delivery όπως το ξέραμε λόγω... κορονοϊού. Η εταιρία WOLT παίρνει μέτρα προστασίας απέναντι στην εξάπλωση

του ιού και καλεί τους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή «Παράδοση Χωρίς Επαφή / No Contact Delivery».

Παράλληλα η εταιρία, δίνει οδηγίες στους πελάτες αναφέροντας:Να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα πριν και μετά την παραλαβή του φαγητού σας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στις περισσότερες χώρες, οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι αποχαιρετισμοί έχουν «κοπεί» και τη θέση τους έχουν πάρει οι «μπουνιές», ο νέος πλέον χαιρετισμός.

Σε της η εταιρία αναφέρει: 

Προσθήκη της λειτουργίας «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No Contact Delivery» στην εφαρμογή της Wolt, καθιστώντας δυνατή την παράδοση φαγητού στην πόρτα ή την είσοδο της κατοικίας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες (στην εφαρμογή μας και στο www.wolt.com) ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Παρακαλώ ενημέρωσε την iOS και Android εφαρμογή σου έτσι ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία αυτή μόλις είναι διαθέσιμη. 

Μπορείς να βρεις την επιλογή για «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No Contact Delivery» στην οθόνη του checkout, ακριβώς μετά τις πληροφορίες παράδοσης. 

Έχουμε ενημερώσει όλους τους συνεργάτες-διανομείς μας σχετικά με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και άλλους από τον κορονοϊό.

Οι συστάσεις προς τους συνεργάτες-διανομείς περιλαμβάνουν τα παρακάτω: 

Να είναι τα χέρια τους καθαρά είτε πλένοντάς τα καλά και συχνά είτε με την χρήση αντισηπτικού.

Ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη επαφή στα εστιατόρια και με τους πελάτες. 

Συχνός καθαρισμός του εξοπλισμού τους.

Να παραμείνουν σπίτι ή να ζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν αναπνευστικά ή συμπτώματα γρίπης ή εάν ανεβάσουν πυρετό (πάνω από 37.8 C). O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι τους για 24 ώρες μετά την εξασθένηση των συμπτωμάτων και χωρίς την χρήση αντιπυρετικών ή άλλων φαρμάκων. 

Εάν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει πρέπει να χρησιμοποιεί χαρτομάντηλο μίας χρήσης ή να φτερνίζεται και να βήχει στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα. 

Να ακολουθούν κάθε οδηγία των τοπικών αρχών. 

Να δημιουργηθεί περιοχή παραλαβής έτσι ώστε να μπορεί ο διανομέας εύκολα να πάρει το φαγητό χωρίς ανθρώπινη επαφή 

Συνεχίζουμε να ελέγχουμε όλες τις προτάσεις και τα μέτρα ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του φαγητού. 

Για τους πελάτες μας, παρακαλούμε θερμά: 

Μόλις η λειτουργία «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No Contact Delivery» είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή, σκεφτείτε να την χρησιμοποιήσετε. 

Να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα πριν και μετά την παραλαβή του φαγητού σας.

Τα άτομα που δουλεύουν στο τμήμα υποστήριξης, δουλεύουν πολύ σκληρά (ακόμη και από το σπίτι τους!) και όπως καταλαβαίνετε λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα από πελάτες, διανομείς και εστιάτορες. 

Ζητάμε την υπομονή και κατανόησή σου, καθώς αυτή τη στιγμή η εξυπηρέτηση πελατών λαμβάνει πολλά μηνύματα και ενδέχεται να υπάρξουν αργοπορίες στον χρόνο απόκρισης σε μηνύματα όπως και στους χρόνους παράδοσης.

Τι να κάνετε με τις κάρτες POS και τα χαρτονομίσματα - Οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή στους καταστηματάρχες και τους ζητάει να ακολουθήσουν μια σειρά από μέτρα προκειμένου να βοηθήσουν στην αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

«Ζητείστε από τους καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στα μέτρα προφύλαξης, αποφεύγοντας ευγενικά κάθε επαφή ή χειραψία μαζί τους και προσπαθήστε να έχετε σε εμφανή θέση υγρό απολυμαντικό για τα χέρια», τονίζει ο ΕΣΑ στην ανακοίνωσή του και καλεί τους καταστηματάρχες να φροντίσουν, ώστε:

1. να υπάρχει συνεχής αερισμός και φυσικό φως στην επιχείρηση σας,

2. να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθετες επιφάνειες και κοινόχρηστα αντικείμενα,

3. να ζητάτε από τον πελάτη να βάλει ο ίδιος την κάρτα στο POS, κατά τις συναλλαγές σας με πιστωτικές κάρτες,

4. να καθαρίζετε τα χέρια σας με απολυμαντικό υγρό, κάθε φορά που πιάνετε χρήματα,

5. να δώσετε το δικαίωμα να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, σε όσους εργαζόμενους έχουν πρακτικά αυτήν τη δυνατότητα.

O ΕΣΑ κοινοποιεί προς τους καταστηματάρχες και τις εξής οδηγίες για τους κανόνες ατομικής υγιεινής:

6. Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

7. Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

8. Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

9. Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

10. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

11. Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

«Αγαπητοί συνάδελφοι, για άλλη μία φορά σε περίοδο κρίσης, κρατάμε τα καταστήματα μας ανοικτά, κρατάμε ζωντανή την “αγορά”» καταλήγει ο Σταύρος Καφούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα