Δήμος Αθηναίων: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας, των πολιτιστικών χώρων του δήμου και κλειστών αθλητικών δομών του, μετά και τις νέες αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας λόγω του κορονοϊού. Ανάμεσά τους και η «Τεχνόπολη», στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο, του Κέντρου Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγ.Χατζημιχάλη στην Πλάκα, του Ψηφιακού μουσείου Πλάτωνος στην Ακαδημία Πλάτωνος,

του Δωδεκανησιακού Σπιτιού στα Σεπόλια, του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα» στο Θησείο, του αμφιθεάτρου «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο, των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης, των θεάτρων Ολύμπια-«Μαρία Κάλλας» και «'Αννα και Μαρία Καλουτά» στον Ν.Κόσμο, καθώς και των βιβλιοθηκών στον Σταθμό Λαρίσης στους Αμπελόκηπους και στο πρώην ΚΑΠΑΨ).

Επίσης, ανεστάλη και η λειτουργία των κλειστών αθλητικών δομών του Οργανισμού Πολιτισμού και 'Αθλησης του δήμου (ΟΠΑΝΔΑ).

Κορονοϊός: Εντείνονται τα μέτρα, κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, παιδότοποι

Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει επιπλέον έκτακτα μέτρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, που αφορούν δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους μεγάλων συναθροίσεων.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία στις δικαστικές αίθουσες, με μοναδική εξαίρεση τις αυτόφωρες διαδικασίες σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και την εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Παράλληλα, εξαιρούνται της αναστολής δικαστικές υποθέσεις που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός της περιόδου αυτής.

Εκτός από τα δικαστήρια, «λουκέτο» μπαίνει για τις επόμενες ημέρες σε παιδότοπους, θέατρα, σινεμά, καθώς και χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης.

Τις προηγούμενες μέρες, είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο σε όλα τα σχολεία, ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε αθλητικές διοργανώσεις, που επρόκειτο να γίνουν χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε πιο δραστικά μέτρα και από τους ίδιους τους αθλητικούς φορείς.

Μέτρα παίρνει και η Βουλή όπου θα γίνει απολύμανση, ενώ θα απαγορευτεί η επίσκεψη ιδιωτών.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μένουμε σπίτι», η καμπάνια του υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός, αποζημίωση ειδικού σκοπού: Τα σενάρια για το ύψος του ποσού στους εργαζόμενους

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Keywords
Τυχαία Θέματα