Ο δεύτερος «Καποδιστριακός Δρόμος» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πανεπιστημιούπολη

Πραγματοποιηθηκε για δεύτερη χρονιά με επιτυχία ο Καποδιστριακός Δρόμος, μία πρωτοβουλία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Καισαριανής και του Δήμου Ζωγράφου.

Πάνω από 700 δρομείς συμμετείχαν στον «Καποδιστριακό Δρόμο», που περιελάμβανε αγώνα δρόμου 10 χλμ., καθώς και περιπατητικό δρόμο 4 χλμ.,

μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Ο πρώτος αγώνας, πέρυσι, διεξήχθη στο πλαίσιο εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του ΕΚΠΑ. Εξάλλου, με αφορμή την πραγματοποίηση του «2ου Καποδιστριακού Δρόμου 2018», το ΕΚΠΑ διοργάνωσε και παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτών στον χώρο του αγώνα.

Στη γραμματεία των αγώνων, οι συμμετέχοντες συνεισέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας ή εναλλακτικά αντίτιμο 5 ευρώ που διατέθηκε στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», ως προσφορά βοήθειας σε πάσχουσες κοινωνικές ομάδες μέσα από την ευγενή άμιλλα.

Επίσης, στον χώρο εκκίνησης-τερματισμού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», με στόχο την ενημέρωση και την ενθάρρυνσή του κοινωνικού συνόλου ως προς το θέμα του εθελοντισμού και την ευκαιρία που δίνει να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Keywords
Τυχαία Θέματα