Πεδίο μάχης η Γάζα - Ένας Παλαιστίνιος νεκρός

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τις διαδηλώσεις στη Γάζα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιούν αληθινά πυρά προκειμένου να αποτρέψουν ζημιές ή παραβίαση του συνοριακού φράκτη.

Η απόφαση Τραμπ να εγκαινιάσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, άναψε φωτιές στον Αραβικό κόσμο με χιλιάδες Παλαιστινίους να ξεχύνονται στους δρόμους

καθώς εκτιμούν πως Ισραήλ και ΗΠΑ οδεύουν προς το να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως επίσημη πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως μεταδίδουν οι αρχές της Γάζας, τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

{https://twitter.com/GreatReturnMa/status/995946109536292864}

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Haaretz, τρεις δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές ενώ δύο διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κοντά στα σύνορα, και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας.

{https://twitter.com/AsafRonel/status/995954008320864257}

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν στον φράχτη.

{https://twitter.com/AsafRonel/status/995949526556069888}

Ο Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων κατά μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης καθώς επίκειται κλιμάκωση της έντασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα