Νέο σχέδιο για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας

Τις προτάσεις του, για το ύψος της επικουρικής σύνταξης των συνταξιούχων του ΛΕΠΕΤΕ θα παρουσιάσει σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης στην συνάντηση που θα έχει με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, εκπροσώπους των εργαζομένων της τράπεζας και των συνταξιούχων, αλλά και του ΕΤΕΑΕΠ

Όπως

τόνισε ο κ. Μηταράκης το ΕΤΕΑΕΠ δεν μπορεί να παρέμβει νομικά, ούτε να στερήσει στην Εθνική Τράπεζα την ασφαλιστική της ενημερότητα για οφειλές του 2018, γιατί η διάταξη του κ. Πετρόπουλου το καθορίζει ως διμερή σχέση και, αν παραβιαστεί, είναι αστική διαφορά. 

Σχετικά με το θέμα των πληρωμών, από το 2019 και μετά ακολουθείται η προσωρινή νομοθετική ρύθμιση, η οποία στηρίζεται στην ετήσια καταβολή της Εθνικής Τράπεζας και θα κριθεί τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. "Κάνουμε μία προσπάθεια και ήδη ξεκινήσαμε συναντήσεις με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την τράπεζα, το ΕΤΕΑΕΠ και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξετάσουμε αν μπορεί να υπάρξει μία εξωδικαστική συμφωνία που να θωρακίζει τις συντάξεις του ΛΕΠΕΤΕ από το ενδεχόμενο μίας αρνητικής απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία θα δημιουργούσε πολύ αρνητικά δεδομένα»υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα κατατεθεί σήμερα προβλέπει ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ όχι προσωρινή, μια μείωση στα ποσά της επικουρικής σύνταξης, όπου μέρος της διαφοράς θα το καλύπτει η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα δημιουργήσει και θα χρηματοδοτεί νέο λογαριασμό επικούρησης, δηλαδή ένα «νέο ΛΕΠΕΤΕ».Όμως, η οριστική ένταξη τους στο ΕΤΕΑΕΠ σημαίνει αυτόματα ότι θα λαμβάνουν χαμηλότερη επικουρική σύνταξη σε σχέση με τα προβλεπόμενα από τη λεγόμενη «τροπολογία Πετρόπουλου».

Να σημειωθεί ότι  βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η ΕΤΕ υποχρεούται να καταβάλει τα αναδρομικά του 2018 στους συνταξιούχους τμηματικά έως 31/12/2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα