Νέα πρόκληση της τουρκικής Προεδρίας: «Η Ελλάδα κερδίζει από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία»

Νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Ο Φαχρετίν Αλτούν ισχυρίστηκε - στη συνέντευξή του - πως υπάρχουν παράγοντες που πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, «όπως η Ελλάδα που κερδίζει από τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου».

«Σήμερα, η ΕΕ μιλάει υπέρ το δέον για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς ενέργειας

από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος», συνέχισε.

«Δεν μπορούν να πουν ούτε λέξη στην Ελλάδα, η οποία μεταφέρει την πλειοψηφία του ρωσικού πετρελαίου στον κόσμο».

Επιπλέον, αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα αποδυναμώνει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Δύση πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την αμφίθυμη στάση, πριν δει τα αποτελέσματα από κάποιες κινήσεις, σημείωσε ο Αλτούν.

#ΠΡΟΚΛΗΣΗ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρίας, Η Ελλάδα, Ουκρανία,proedrias, i ellada, oukrania