H Mercedes Vision EQXX σπάει το ρεκόρ της, διένυσε 1.202 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κατέρριψε το δικό της ρεκόρ αποδοτικότητας -σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης- με ένα ακόμα ταξίδι άνω των 1.000 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.

Μετά το ρεκόρ της παρθενικής διαδρομής από τη Στουτγκάρδη έως το Cassis της Γαλλίας τον Απρίλιο, τώρα έθεσε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, με ένα οδικό ταξίδι

1.202 χιλιομέτρων από τη Στουτγκάρδη έως την πίστα του Silverstone, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφότου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μία μια απαιτητική εκτροπή κοντά στη Στουτγκάρδη επειδή είχε κλείσει η εθνική οδός, η Vision EQXX διέσχισε τα γαλλικά σύνορα κοντά στο Στρασβούργο και στη συνέχεια διέσχισε τη βόρεια Γαλλία με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου μέχρι το Calais, όπου εισήλθε στη σήραγγα της Μάγχης. Συνεχίζοντας το ταξίδι της στο Ηνωμένο Βασίλειο, διέσχισε τον αυτοκινητόδρομο M25 γύρω από το Λονδίνο και στη συνέχεια σταμάτησε στις εγκαταστάσεις των αγωνιστικών ομάδων της Mercedes στο Brackley.

Εκεί περίμεναν για να το υποδεχτούν οι τεχνικοί της Formula 1 και της Formula E που βοήθησαν στην εξέλιξη του προηγμένου κινητήριου συνόλου του. Στη συνέχεια, η Vision EQXX συνέχισε για το Silverstone, όπου την καλωσόρισε ο οδηγός αγώνων Nyck de Vries. Ο 27χρονος Ολλανδός, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι το Πρωτάθλημα της Formula E με την ομάδα της Mercedes, επέλεξε να μην πάει χαλαρά με το ερευνητικό όχημα και κινήθηκε στο μέγιστο όριο ταχύτητας των 140 χλμ./ώρα στην εμβληματική βρετανική πίστα. Ο de Vries ολοκλήρωσε 11 γύρους, χρησιμοποιώντας την τελευταία φόρτιση στο pit lane.

Η μέση ταχύτητα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού των 14,5 ωρών ήταν 83 χλμ/ώρα, ενώ σύμφωνα με την Mercedes, το αυτοκίνητο έφτασε στη μέγιστη ταχύτητά του των 140 χλμ./ώρα, αλλά μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του. Το όχημα είχε μέση κατανάλωση μόλις 8,3 kWh ανά 100 χλμ. Mάλιστα το A/C λειτούργησε για οκτώ συνολικά ώρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, το Vision EQXX εκμεταλλεύτηκε το καινοτόμο σύστημα θερμικής διαχείρισης για να επιτύχει μέση κατανάλωση 8,3 kWh/100 χλμ., εν μέσω έντονης κυκλοφορίας και υψηλών θερμοκρασιών. Εκτός από την απόδειξη της αποτελεσματικότητας των τεχνολογιών ηλεκτρικής απόδοσης της Mercedes-Benz σε ένα ευρύ φάσμα πραγματικών σεναρίων κυκλοφορίας, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων της Vision EQXX σε δημόσιους δρόμους παρέχουν στους τεχνικούς του τμήματος έρευνας και εξέλιξης πολύτιμα δεδομένα για το συνεχιζόμενο πρόγραμμα εξέλιξης. {https://www.youtube.com/watch?v=x2SvJ2vwNUs&t=93s}#MERCEDES
Keywords
Τυχαία Θέματα