Νέα μεγάλη επένδυση της Pfizer στη Βόρεια Ελλάδα, έως και 1200 θέσεις εργασίας

«Η Ελλάδα προσελκύει μεγάλες επενδύσεις και στοχεύει στην ανατροφή του brain drain», ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ανακοινώνοντας νέα επένδυση της Pfizer στη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά τη δημιουργία digital hub, του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας, που

δημιουργεί η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την πρόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και του Έλληνα επικεφαλής της Albert Burla, να δημιουργήσουν και δεύτερο κόμβο, που θα αφορά τις εσωτερικές υπηρεσίες της εταιρείας και σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 350 νέους εργαζόμενους.

«Την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, που οδηγεί μεταξύ άλλων στην επέκταση των επενδύσεων και στην αύξηση των θέσεων εργασίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, αρχικά σε 600 συνολικά θέσεις και με προοπτική διπλασιασμού, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Burla. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εργάζονται στο ψηφιακό κόμβο της μεγάλης αυτής φαρμακοβιομηχανία στην Θεσσαλονίκη 200 άτομα.

Η επιτυχία αυτή οδήγησε την Pfizer στην απόφαση να ανοίξει και ένα δεύτερο κόμβο στην Ελλάδα, πάλι στη Θεσσαλονίκη, που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί κοινές υπηρεσίες, που θα είναι επαγγελματικές υπηρεσίες και όποιος θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όσα ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας για τις θέσεις εργασίας από την επένδυση της Pfizer στη Βόρεια Ελλάδα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα