Παράταση στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, πότε θα μιλήσει ο πρωθυπουργός για το lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, εκτός από την ανακοίνωση για την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το πότε θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός για την άρση του lockdown.

Ο

κ. Πέτσας απάντησε ότι αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί επί των στοιχείων την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε υπομονή για το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες και τόνισε ότι όσο παρατείνεται η καραντίνα, τα μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων» το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ο ρυθμός μείωσης είναι πιο αργός από το αναμενόμενο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, παρότι οι εισαγωγές που καταγράφονται είναι λιγότερες από τα εξιτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα