Νάσος Ηλιόπουλος: Χωρίς τους νεοναζί είναι πιο ασφαλείς οι γειτονιές της Αθήνας

Τις τοποθετήσεις του για τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο της Αθήνας παρουσίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε debate που είχε χθες το απόγευμα με τους υπόλοιπους συνδιαδικητές του δημαρχικού θώκου στον Ιανό με συντονίστρια τη Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Όσον αναφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης που όπως υποστήριξε θα φέρει ενίσχυση στους ΟΤΑ εκφράζοντας

παράλληλα την αντίθεση του στην ανάληψη του ΕΝΦΙΑ από την Αυτοδιοίκηση.

Για την καθαριότητα του Δήμου τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ενώδεν παρέληψε να άσκησει δριμύτατη κριτική στη σημερινή δημοτική Αρχή κατηγορώντας την ότι δεν αξιοποίησε κρατικούς και ευρωπαικούς πόρους.

«Ο δήμος της Αθήνας είναι πλούσιος αλλά ήταν φτωχή η διαχείριση του. Από τα 85 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια Αττικής για έργα, μόνο 10 εκατομμύρια έχει απορροφήσει, ενώ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» δεν μπήκε καν» ανέφερε σχετικά.

Για το μεγάλο θέμα των ναρκωτικών που αποτελεί πηγή μεγάλης προεκλογικής κόντρας ανάμεσα στου υπόλοιπους υποψηφίους, ο κ. Ηλιόπουλος, προανήγγειλε ότι σύντομα θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η Πορτογαλία που έχει σημαντικές επιτυχίες στο θέμα αυτό διπλασίασε τις σχετικές δημόσιες δαπάνες και τονίζοντας πως «η κατασταλτική πολιτική στην ουσιοεξάρτηση έχει αποτύχει».

Στο επόμενο θέμα του debate για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «πλούτο» για την Αθήνα την πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας της. Αναφερόμενος στις πολιτικές ένταξης, ζήτησε ο δήμος να έχει σημαντικότερο ρόλο στις πολιτικές στέγασης, γλωσσομάθειας, και απασχόλησης των μεταναστών και προσφύγων. Για τις δημοτικές εκλογές υποστήριξε ότι θα έπρεπε οι άνθρωποι που εντάσσονται στο δήμο να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «θέμα δημοκρατίας» την ασφάλεια και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο δημοτικός φωτισμός σ' όλες τις περιοχές και να υπάρξουν παντού πολιτιστικές δράσεις. «Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές και οι γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τους νεοναζί» σχολίασε ζητώντας παράλληλα στις στις υποβαθμισμένες περιοχές να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του δήμου και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα σε αυτές μέσα από την αξιοποίηση κινήτρων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα