Μητσοτάκης: «Ζητώ ισχυρή εντολή - Στην αντιπολίτευση, δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές»

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου - «Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός που έριξε «βολές» στην αντιπολίτευση

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη και τόνισε, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, ότι «συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας

και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό».

«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του. Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα. «Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.

Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και τους ζητά να επιβραβεύσουν αυτό που έκαναν, επισήμανε μιλώντας στο Mega. «Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε για να προσθέσει πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση.

«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» και υπογράμμισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους. Είπε ότι η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.

Έμφαση στο ΕΣΥ

«Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το ΕΣΥ που αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε για την επενδυτική βαθμίδα ότι «μόλις την πάρουμε, θα δει τη διαφορά και ο πολίτης, γιατί θα μειωθούν τα επιτόκια. Δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους αυτό». Αναφέρθηκε στα θέματα στήριξης της οικογένειας και είπε ότι στόχος είναι να αυξηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και «να μην είναι μόνο πάρκινγκ παιδιών», και να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι γονείς με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου. «Περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, περισσότερη εκπαίδευση για ζητήματα bullying, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαφορετικότητας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι μόνο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις. Γίνονται σημαντικά βήματα στην Ελλάδα» είπε και ανέφερε το τίμημα μιας νησιωτικής χώρας, που παρατηρούνται φαινόμενα ενός δασκάλου για ένα παιδί.

Εκλογές στην Τουρκία

«Θεωρώ χρέος μου να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ευχή μου ότι η βελτίωση στις σχέσεις μας μετά τους σεισμούς να έχει και συνέχεια. Δεν έχω αυταπάτες ότι μια χώρα δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα την πολιτική της», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκλογή Ερντογάν στην Τουρκία. «Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και εκπροσωπήσω τη χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον Ερντογάν. Πάντα πρέπει να συζητούμε, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε, βεβαίως και θεωρώ ώριμη μια συνάντηση. Εξάλλου, είμαστε πια γνωστοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε μια βασική διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα θέματα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια προωθητική ατζέντα με την Τουρκία και θα είναι μια ευκαιρία να θέσω στον κ. Ερντογάν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Tik Tok

Για την παρουσία του στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έχω νεαρά παιδιά και καταλαβαίνω τον τρόπο επικοινωνίας των νέων». «Το Tik Tok είναι ένα εξαιρετικά διαδραστικό και επικοινωνιακό εργαλείο», ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι ένας τρόπος, «όχι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αλλά να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε». «Να αυτοσαρκαζόμαστε. Τώρα, έρχεται Tik Tok φάση 2», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καλό το Tik Tok αλλά υποκατάστατο για τη χειραψία και την προεκλογική εκστρατεία δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα