Η προσπάθεια Τσίπρα να εμφανίσει πρόσωπα «θετικών μηνυμάτων»

Τον “φρέσκο αέρα” νέων προσώπων, με επιστημονική επάρκεια, κυβερνητική αποτελεσματικότητα και «γείωση» στην κοινωνία αναζητά για τη νέα προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας με το λανσάρισμα της καινούργιας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η οποία συνεδριάζει επισήμως για πρώτη φορά σήμερα στις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του

Δήμου Αιγάλεω.

Μάλιστα, πηγές της Κουμουνδούρου επιχειρούν να προσδώσουν στην εν λόγω Επιτροπή χαρακτήρα οργάνου, το οποίο θα υπερβαίνει τη λογική μιας επικοινωνιακής «ομάδας κρούσης», αλλά θα έχει και αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων. Αν και μένει κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί στην πράξη, όπως άλλωστε και η επιτυχία των μελών της στα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ, το Διευρυμένο Εκτελεστικό, υπό τον Αλέξη Τσίπρα βεβαίως, θα συνεχίσει να βρίσκεται παράλληλα σε «διαρκή συνεδρίαση» και πιθανότατα να παίρνει τις βασικές πολιτικές αποφάσεις, ενώ σε καθοδηγητικό επίπεδο για τις διάφορες εκλογικές περιφέρειες θα λειτουργεί και η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Αλλαγή εν κινήσει με βάση το μήνυμα

Ξαναγυρνώντας, στη νέα Εκλογικής Επιτροπή, πηγές του κόμματος επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη το πρόταγμα για «αλλαγή εν κινήσει» που διατύπωσε ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, ανταποκρινόμενος εμφατικά στην απαίτηση των πολιτών για ανανέωση, ακόμη πιο σαφή προεκλογικό λόγο, συνοχή στον τρόπο που απευθύνεται στους ψηφοφόρους και πλήρη τεκμηρίωση των προγραμματικών του θέσεων.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, επιπλέον, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει ότι, όχι απλώς έλαβε το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, αλλά και το ενστερνίστηκε πλήρως, επιδεικνύοντας ταχύτατη ανασύνταξη, αποφασιστικά κι αποτελεσματικά. Πιστεύουν, επίσης, πως, μέσω των προσώπων που επιλέχθηκαν, αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος εξουσίας που παραμένει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και το αντίπαλο δέος στις καθεστωτικές νοοτροπίες της Δεξιάς.

Σεμνότητα, σοβαρότητα και ευρεία απεύθυνση

Από την Κουμουνδούρου κάνουν επίσης λόγο για «αισιοδοξία» που φέρνουν τα νέα σε ηλικία πρόσωπα, «γνώση κι εμπειρία» που ενσωματώνουν όσοι έχουν θητεύσει σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις και «επιστημονική επάρκεια των στελεχών που έχουν αριστεύσει στους τομείς που ασχολήθηκαν.

Βασικό καθήκον της Επιτροπής είναι να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των επεξεργασιών και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, ιδίως αυτών που απομακρύνθηκαν στις τελευταίες εκλογές, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακόμη με τη νέα Εκλογική Επιτροπή φιλοδοξείται να εκφραστεί αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει την πολιτική ατζέντα στην προεκλογική περίοδο, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα του «Σήμερα», με μια ολοκληρωμένη-τεκμηριωμένη προγραμματική απάντηση και αντιπαραβάλλοντας την με τις «μεταρρυθμίσεις», σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσωποποίηση των θετικών μηνυμάτων

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Εκλογική Επιτροπή που θα πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα συντονίζεται από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και θα έχει την παρουσία της Πόπης Τσαπανίδου, θα απαρτίζεται από πρόσωπα που έχουν εργαστεί και συμβάλλει στην διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπούν τη νέα γενιά στελεχών, πρεσβεύουν τη λέξη ανάπτυξη και γενικότερα θεωρείται ότι δημιουργούν θετικά αντανακλαστικά στους πολίτες, όπως:

- Ο Δημήτρης Λυρίτσης, δικηγόρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας.

- Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στο Χάρβαρντ, που απέδειξε την αξία της στην περίοδο της πανδημίας υπερασπιζόμενη τις δομές δημόσιας υγείας.

- Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας εξειδικευμένος σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

- Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας που έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

- Η Έφη Αχτσιόγλου, υπεύθυνη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την Οικονομία και ταυτόχρονα η υπουργός Εργασίας που απέδειξε στη θητεία της ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων εάν υπάρχει πολιτική βούληση.

- Η Κατερίνα Νοτοπούλου.

- Ο Κώστας Ζαχαριάδης.

- Η Διάνα Βουτυράκου, μόλις 27χρονη αλλά πολλάκις βραβευμένη διεθνώς ειδική στην ρομποτική.

- Η Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, 29χρονη διδάκτωρ πληροφορικής του ΑΠΘ

- Ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος θεωρείται από τους λίγους στον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στα αναπτυξιακά θέματα και καταγράφηκε ως ο αποτελεσματικος υπουργός στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

- Ο Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας.

- Η Τζένη Λειβαδάρου, κορυφαίο στέλεχος της αγοράς σε ζητήματα ενεργειακών επενδύσεων.

- Ο Χάρης Μαμουλάκης, πολύτεκνος βουλευτής Ηρακλείου που γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς προέρχεται από αυτούς.

- Ο Στέφανος Κασελάκης, άνθρωπος της ομογένειας που έχει θητεύσει σε καμπάνιες στο επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

- Ο Νικόδημος Κινυούα Μάινα, καταξιωμένος στις δράσεις για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

- Ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική την πρώτη φορά που κατέβηκε υποψήφιος.

- Η Ράνια Θρασκιά, που θεωρείται γυναίκα με επιδραστικότητα σε ακροατήρια που δυσκολεύεται να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο Γιώργος Χουλιαράκης, εκ των κορυφαίων μελών του οικονομικού επιτελείου του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, που αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους της οικονομίας ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιτευχθεί η έξοδος από τα μνημόνια.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα