Μητσοτάκης για δημογραφικό: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί - «Η Ελλάδα αιμοραγεί χάνοντας σταδιακά τους ανθρώπους της»

«Η Ελλάδα αιμοραγεί χάνοντας σταδιακά τους ανθρώπους της» ανέφερε απο το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση για το δημογραφικό.

Σύγκρινε την μεταπολεμική Ελλάδα με την Ελλάδα

των μνημονίων για να αποδείξει το σημερινό αρνητικό ισοζύγιο στις γεννήσεις που είναι από τους χαμηλότερους δείκτες υπογονιμότητας στην Ευρώπη. “Η φυγή περίπου 500.000 νέων λόγω της κρίσης και της διαφθοράς εντείνει το πρόβλημα» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η σημερινή γενιά δεν ελπίζει πως θα ζήσει καλύτερα απο τους γονείς της. Επέκρινε την κυβέρνηση για τα σποραδικά βοηθήματα με την μορφή επιδόματος που δεν βοηθούν ούτε τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί αλλά ούτε τα νέα παιδιά που φεύγουν απο την χώρα.

“Η ΝΔ εισηγείται ένα σχέδιο 4 κατευθύνσεων για το δημογραφικό: μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού. Στήριξη των εργαζόμενων γονέων – κυρίως γυναικών – και των μεγάλων οικογενειών. Επιστροφή των νέων που έφυγαν και διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου ασφαλιστικού” είπε. Παράλληλα, επανέλλαβε την πρόταση της ΝΔ για θέσπιση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε ευρώ, στον χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ τα βρεφικά είδη και θέσεις για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στον πολύ μεγάλο αριθμό των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται στην χώρα μας αλλά και λύση ανάγκης που αποτελεί για πολλά υπογόννημα ζευγάρια η τεχνιτή γονιμοποίηση. “Μόνο η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε μια γόνιμη πολιτική για το δημογραφικό” ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του

Keywords
Τυχαία Θέματα