Επεισόδια στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ - Απροσπέλαστο το κέντρο (pics & vid)

Συνεχίζεται το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τα συνδικάτα, εκφράζοντας την αντίδραση τους στις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μάλιστα, υπήρξε ένταση με την αστυνομία, όταν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από τη Βουλή

και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. 

Την αυλαία των σημερινών κινητοποιήσεων, θα ανοίξει το ΕΚΑ με συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Στις 6μμ, η ΑΔΕΔΥ καλεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Μισή ώρα αργότερα, έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ γίνεται έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τα συνδικάτα, ζητούν την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες προβλέπουν:

-Την εξαίρεση επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

-Τον περιορισμό της επεκτασιμότητας των κλαδικών και την ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

-Την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμφώνων απασχόλησης.

-Την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προσφυγής στον ΟΜΕΔ, για τους εργαζόμενους.

-Την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

-Την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ακόμη και σε περιπτώσεις κήρυξης απεργίας και την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα