Ηράκλειο: «Κατσαρίδες και ποντίκια μάς απειλούν»

Μεγάλος είναι ο όγκος των σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί έξω από κάδους απορριμμάτων σε ολόκληρη την Κρήτη, εξαιτίας της Πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ενδεικτικές εικόνες από κεντρικά σημεία και γειτονιές του Ηρακλείου, οι οποίες και αντανακλούν την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το νησί.

«Βουνά»

από σκουπίδια βρίσκονται έξω από τους κάδους, καλύπτοντας, πολλές φορές, μέχρι και τα πεζοδρόμια, αλλά και τμήμα του οδοστρώματος, δυσχεραίνοντας, έτσι, την κυκλοφορία πεζών και οδηγών.

Παράλληλα, η αφόρητη δυσοσμία που επικρατεί ακόμη και λίγα μέτρα μακριά από τους κάδους και τα σημεία όπου συγκεντρωθεί πολλά σκουπίδια, φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της δημόσιας υγιεινής.

 «Μας πονάει αυτό που γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν εκκλήσεις για συμπαράσταση από πλευράς δημοτών, κόντρα στις παραινέσεις της δημοτικής Αρχής.

«Αυτή τη στιγμή, κάτι πρέπει να κάνουμε για να ακουστούμε κι εμείς. Μας πονάει αυτό που γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, Μιχάλης Καρασάββας, εκφράζοντας την αγανάκτηση από πλευράς εργαζομένων.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια αναμένεται να γίνει χειρότερη σήμερα, μιας και συμπληρώνονται ήδη τρεις μέρες που δε γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, μάλλον μας περιμένει ένα τριήμερο, μια αργία και ο εορτασμός της εθνικής μας γιορτής με τις παρελάσεις να γίνονται δίπλα στα σκουπίδια.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, και συνεπώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό και το Πράσινο του Δήμου Ηρακλείου αντιδρούν απέναντι στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εμπεριέχει και το επίμαχο άρθρο 179, που, όπως τονίζουν, ανατρέπει την υπάρχουσα κατάσταση και, σύμφωνα με τους εργαζομένους, αφήνει παράθυρο σε ιδιώτες στην καθαριότητα και αποδυναμώνει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, εξ ου και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

«Τα αιτήματά μας είναι αυτονόητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασάββας, αναμένοντας τη σημερινή απόφαση για την πορεία της απεργίας.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα