Μέσω ΕΦΚΑ οι παροχές σε χρήμα και η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ

Οδηγίες για την μεταφορά αρμοδιοτήτων τ.ΟΓΑ στις Περιφερειακές και Τοπικές Υπηρεσίες Μισθωτών του e-ΕΦΚΑ για θέματα χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών σε χρήμα δίνει σχετικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα μεταφέρεται η αρμοδιότητα από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του τ. ΟΓΑ πλην της Κεντρικής Υπηρεσίας Α΄ Διεύθυνσης Κύριας Ασφάλισης, Β΄ Διεύθυνσης Υγείας Αγροτών και της Ε΄ Διεύθυνσης Μητρώου Αγροτών, στις Περιφερειακές Υπηρεσίες

των Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών e-ΕΦΚΑ στα Τμήματα Μητρώου και Παροχών Ασθενείας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του τ.ΟΓΑ, για:

α) χορήγηση-παράταση, διακοπή ή αναστολή της ασφαλιστικής ικανότητας

β) χορήγηση επιδομάτων μητρότητας

γ) χορήγηση εξόδων κηδείας.

Ειδικότερα η κατάθεση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση των παροχών Μητρότητας και Εξόδων Κηδείας, θα γίνεται στο Τμήμα Παροχών Ασθενείας Μισθωτών e-ΕΦΚΑ, όπου θα ολοκληρώνεται από το λογισμικό του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ η καταβολή του ποσού, με πίστωση λογαριασμού πληρωμής στο ΙΒΑΝ του δικαιούχου, με δικαίωμα επιλογής Τράπεζας ή ΕΛΤΑ που μετέχουν στα Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε (ΔΙΑΣ Α.Ε).

Πλέον στον Κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του Ε.Φ.Κ.Α. υπάγονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης οι άμεσα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των πρώην Κλάδων Υγείας των παρακάτω ασφαλιστικών οργανισμών που εντάχθηκαν από 1-1-2017 στον Ε.Φ.Κ.Α., καθώς και τα μέλη οικογενείας τους, ως ακολούθως:

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Ασθένειας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., του Τομέα Ασφαλισμένων του Δημοσίου και του Τομέα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων,

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Υγείας του Ο.Α.Ε.Ε.

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Υγείας του Ο.Γ.Α.

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Υγείας του Ε.Τ.Α.Α.

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Υγείας του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

-οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Κλάδου Υγείας του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα