METRO ΑΕΒΕ: Ενισχύει τη θέση της στο ηλεκτρονικό εμπόριο

11:08 9/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Στην εξαγορά των μετοχών του ηλεκτρονικού καταστήματος My market απορροφώντας πλήρως τις δραστηριότητες του eshop.mymarket.gr και της εταιρείας NET SPIRIT S.A προχώρησε η METRO AEBE.  Με την νέα αυτή κίνηση η εταιρεία,

αναπτύσσει περαιτέρω την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για τη δημιουργία του eshop.mymarket.gr, τα My market συνεργάστηκαν με το welovesupermarket.gr και τους δημιουργούς του, επιχειρηματίες Διονύση και Γιώργο Ζήβα, με τους οποίους ξεκίνησαν μία κοινή επαγγελματική πορεία το Φεβρουάριο του 2017. Οι αδελφοί Ζήβα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία του eshop My market λόγω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας τους στις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου στα είδη σούπερ μάρκετ, που υπήρξαν πρωτοπόροι. Η συνεργασία μαζί τους συνετέλεσε στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος έναντι του ανταγωνισμού, καθώς το welovesupermarket.gr υπήρξε το Νο1 ηλεκτρονικό supermarket με πανελλαδική διανομή και ο Νο1 e-retailer σε πωλήσεις βρεφικών πανών.

Το eshop My market ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, με παρακαταθήκη μία σταθερή βάση χιλιάδων καταναλωτών από το welovesupermarket.gr σε όλη την Ελλάδα. Το eshop των My market κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει κοντά του όλους τους παλαιούς πελάτες, αλλά και να προσελκύσει και νέους, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, πραγματοποιώντας διανομές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και διανομές σε φρέσκα & νωπά προϊόντα και είδη κοπής σε 7 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα). 

Η κρίση του covid – 19

Η πρόσφατη περίοδος της κρίσης που βίωσε η χώρα εξαιτίας του Covid- 19, προκάλεσε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην καταναλωτική συμπεριφορά του κοινού και έφερε το ηλεκτρονικό εμπόριο στο προσκήνιο, πολλαπλασιάζοντας τη ζήτηση.  Κατά τη διάρκεια Μαρτίου – Απριλίου 2020, το eshop My market ανταποκρίθηκε στην πρωτοφανή ζήτηση, εντατικοποιώντας τις προσπάθειες για εξυπηρέτηση και παρέχοντας τη δυνατότητα παραγγελίας σε πενταπλάσιους πελάτες συγκριτικά με το Φεβρουάριο 2020.

Σήμερα

Το τελευταίο διάστημα η METRO δίνει έμφαση σε νέες υπηρεσίες όπως

-Παραδόσεις προϊόντων ξηρού φορτίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία

-Εύκολο τρόπος «καταγραφής προτιμήσεων» στα προϊόντα κοπής που δε διαθέτει άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα εκτός Αττικής.

-Νέα υπηρεσία My click & Pick, όπου ο πελάτης εκτελεί ηλεκτρονικά την παραγγελία του, πληρώνει με κάρτα από το eshop και παραλαμβάνει τα ψώνια του από  φυσικό κατάστημα, την ώρα και την ημέρα που επιθυμεί.

-Δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης προϊόντων αντί γραφής.

Το μέλλον

Με την πλήρη εξαγορά του eshop My market, η METRO αντιμετωπίζει μία ακόμη πρόκληση και προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση των ενεργειών που έχει σχεδιάσει με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των πελατών της. Όπως για παράδειγμα:

Αύξηση κωδικολογίου  ξηρού φορτίου σε όσες περιοχές δεν εξυπηρετούνται από φυσικά καταστήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε πελάτες που διαμένουν  ακόμη στα πιο απομακρυσμένα σημεία να έχουν περισσότερες επιλογές.

Εμπλουτισμός του κωδικολογίου και μεγαλύτερη ευελιξία στην ικανοποίηση τοπικών προτιμήσεων των πελατών.

Προσθήκη ειδών που δεν αποτελούν την «κλασσική» γκάμα super market.

Μεγαλύτερη αξιοποίηση καταστημάτων My market με εξάπλωση της διανομής στο σπίτι, αλλά και με την υπηρεσία παραλαβής από κατάστημα σε όσες περιοχές διαθέτουν καταστήματα My market.

Πληρωμές λογαριασμών τρίτων (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες κ.α.)

Βελτίωση αγοραστικής εμπειρίας  με προσωποποιημένες προσφορές και οφέλη για όλους τους «τύπους» πελατών, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Βελτίωση πλοήγησης του eshop site και ανανέωση κατηγοριοποιήσεων για ακόμα ευκολότερη και απλούστερη αναζήτηση προϊόντων. 

To άρθρο METRO ΑΕΒΕ: Ενισχύει τη θέση της στο ηλεκτρονικό εμπόριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα