Με δύο ώρες FIFA ή Call of Duty καις θερμίδες 1.000 κοιλιακών

Ευχάριστα νέα έρχονται για τους φανατικούς των video games μέσα από μια νέα μελέτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι εάν είσαι ενεργός gamer μπορεί

να κάψεις λίπος, ενώ η ίδια μελέτη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες που παίζουν δύο ώρες FIFA soccer ή Call of Duty καίνε όσες θερμίδες θα έκαιγαν αν έκαναν 1.000 κοιλιακούς!

Όπως αναφέρει το news4health.gr, η μελέτη, που διενεργήθηκε από την esports πλατφόρμα, Stakester, κατέληξε ότι οι άντρες χρήστες καίνε 420 θερμίδες μετά από δύο ώρες παιχνίδι μπροστά από μία κονσόλα. Σύμφωνα με την Stakester, αυτό ισοδυναμεί με 1.000 sit ups (είδος άσκησης για τους κοιλιακούς).

«Όλοι ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και οι περισσότεροι από εμάς έχουν νιώσει αυτόν τον ιδρώτα όταν θες να σκοράρεις το νικητήριο γκολ στο FIFA ή βρίσκεσαι σε ένα δύσκολο σημείο στο Warzone» ανέφερε ο CEO της Stakester, Tom Fairey. «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό καίει θερμίδες. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι και όσες θερμίδες θα έκαιγες αν έκανες 1.000 κοιλιακούς».

Για τη μελέτη της Stakester, οι επιστήμονες παρακολούθησαν το ρυθμό της καρδιάς και τις θερμίδες που έκαψαν 50 gamers ενώ έπαιζαν FIFA και Call Of Duty Warzone για 2 ώρες. Εντόπισαν ότι άντρες χρήστες έκαιγαν κατά μέσο όρο περίπου 210 θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός έντονου αγώνα. Αυτός ο αριθμός είναι ανάλογος με τις θερμίδες που καις όταν κάνεις 1.000 sit ups. Αυτή η μελέτη, πάντως, δεν είναι η πρώτη που καταλήγει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Οι esport gamers πίνουν και καπνίζουν λιγότερο

Πέρυσι, μία μελέτη του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland, στην οποία συμμετείχαν 1.400 gamers από 65 χώρες, εντόπισε ότι οι χρήστες ήταν 21% πιο πιθανό να έχουν υγιή σωματικά βάρη από τον μέσο πληθυσμό. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι esport gamers καπνίζουν και πίνουν λιγότερο από το γενικό πληθυσμό και είναι σημαντικά πιο ενεργοί.

«Τα ευρήματα αμφισβητούν το στερεότυπο του νοσηρά παχύσαρκου παίκτη. Όταν σκέφτεστε τα esports, υπάρχουν συχνά ανησυχίες σχετικά με την καθιστική συμπεριφορά και την κακή υγεία ως αποτέλεσμα. Η μελέτη αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα και μικτά αποτελέσματα», δήλωσε ο ερευνητής του QUT esports, Michael Trotter.

Τα video games είναι γνωστά για τα οφέλη τους όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων. Ωστόσο, έχουν επικριθεί ότι προωθούν ένα καθιστικό τρόπο ζωής που ευνοεί την πρόσληψη βάρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα