«Με άλλον αέρα» ο Ανδρουλάκης στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Με τον αέρα μιας δυναμικής σταδιακής ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ σε δεύτερο κόμμα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει μεταβεί από χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να παραστεί σήμερα το πρωί στη προσύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών ενόψει της διήμερης Συνόδου Κορυφής με επίκεντρο το μεταναστευτικό.

Κάνοντας ένα διάλλειμα, λοιπόν, από την κατάστρωση των σχεδίων του για το νέο team

στελεχών που θα «βγουν μπροστά» στην νέα, αναβαθμισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του για το βασικό ζήτημα της ατζέντας της Συνόδου.

Ενημέρωση για τις εκλογές

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο και ότι θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σχετικά με τις εκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν φέρει μεγάλη άνοδο στο ΠΑΣΟΚ και μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι η Χαριλάου Τρικούπη από την εποχή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά δεν έβλεπε με θετικό μάτι τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή στους Ευρωπαίου Σοσιαλιστές (είχε προσκαλεστεί και αυτή τη φορά, αλλά δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων κομματικών υποχρεώσεων), η οποία γίνονταν στη βάση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (που συμμετείχε επίσημα στην ομάδα της Αριστεράς) αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια τον κορμό της κυβέρνησης στην Ελλάδα ή την αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικούσε την εξουσία εκ νέου.

Η «ευρωπαϊκή κόντρα»

Πλέον, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας και η απόσταση του από το ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί εντυπωσιακά, κάτι που ενδεχομένως να έχει τη σημασία του για το κύρος της Χαριλάου Τρικούπη στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Πάντως, μέχρι στιγμής και τα δύο κόμματα κρατούν σχετικά χαμηλούς δημόσιους τόνους σε αυτό το ζήτημα του «ευρωπαϊκού ανταγωνισμού» τους, αν και είναι γνωστό ότι στην πραγματικότητα είναι έντονος.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ #ΕΥΡΩΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα