Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο και σε τρία μέτωπα, «θα καίει μέχρι Τετάρτη βράδυ», λέει αντιπύραρχος (βίντεο)

Ανήσυχος για την εξέλιξη της φωτιάς στην Σάμο, και στο χωριό Βουρλιώτες που οι κάτοικοι κλήθηκαν να το εκκενώσουν, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης.

Μιλώντας στο Samos Voice, εξήγησε πως αυτή την ώρα η εικόνα είναι δύσκολη, καθώς εν μέσω νοτιάδων, η φωτιά απλώνεται σε τρία ενεργά μέτωπα: το ένα έχει πορεία βορειοανατολικά του χωριού, αυτό είναι τώρα και το πιο δύσκολο.

Το δεύτερο

είναι στην κορυφογραμμή, «βλέπει» βορειοδυτικά, είναι κάτω από το φυλάκιο της Αεροπορίας, το οποίο προς στιγμήν απειλήθηκε. Και το τρίτο είναι νοτιοανατολικά των Βουρλιωτών.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας προσήχθη και τελικά συνελήφθη από την Πυροσβεστική ως υπαίτιος για τη σημερινή πυρκαγιά. Ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αντιπύραρχος ενημέρωσε πως έως αυτή την ώρα δεν έχουν καεί κατοικίες, παρά μόνο 500-600 στρέμματα δασικής-αγροτοδασικής έκτασης.

Με δεδομένο πως το πύρινο μέτωπο είναι διάσπαρτο, ο ίδιος εκτίμησε πως η φωτιά αυτή θα καίει όχι μόνο απόψε το βράδυ και τη νύχτα, αλλά τουλάχιστον έως το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως έκανε γνωστό, στο νησί έφθασαν αεροπορικώς και ενισχύσεις 15 άνδρες κι ο διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ από την Αττική (Ελευσίνα).

Σε ό,τι αφορά στη Μονή Βροντά (Βροντιανή), σύμφωνα με τον διοικητή, ενώ οι φλόγες νωρίτερα την πλησίασαν, αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου. Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση.

Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαίνεται, Σάμο, Τετάρτη,mainetai, samo, tetarti