Κορονοϊός: Πότε έρχονται οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της J&J στην Ελλάδα

Στη φαρέτρα των υγειονομικών αρχών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστίθεται και επισήμως το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen, της φαρμακευτικής εταιρείας της Johnson & Johnson. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, μετά τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία

Janssen, τη φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου Johnson & Johnson, και γίνεται έτσι το τέταρτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που εγκρίνεται στην ΕΕ.

Η άδεια αυτή αποτελεί συνέχεια της θετικής επιστημονικής σύστασης που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου, και εγκρίνεται από τα κράτη μέλη.

Όπως είχε αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, οι παραδόσεις εμβολίων της Janssen θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Απριλίου, ίσως προς το τέλος του μήνα. Από την εταιρεία η χώρα μας αναμέντεαι να λάβει 1.200.000 δόσεις που θα είναι ισοκατανεμημένα στους 3 μήνες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως το εμβόλιο Janssen, το τέταρτο εγκεκριμένο εμβόλιο του χαρτοφυλακίου της ΕΕ «θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Απαιτεί μόνο μία δόση, η οποία μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του συλλογικού μας στόχου για τον εμβολιασμό του 70 % του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού».

«Το χαρτοφυλάκιό μας απαρτίζεται πλέον από τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της COVID-19 και εργαζόμαστε άοκνα για να τα παράσχουμε στους πολίτες στην Ευρώπη και πέραν αυτής το συντομότερο δυνατόν.

Ένα εμβόλιο μίας δόσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ταχύτητα διεξαγωγής του εμβολιασμού. Η είσοδος του εμβολίου Janssen στην αγορά εξασφαλίζει ότι έχουμε πρόσβαση σε συνολικά έως και 1,8 δισ. δόσεις εγκεκριμένων εμβολίων από διάφορες τεχνολογικές πλατφόρμες, γεγονός ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε εμβόλια για την Ευρώπη και τους διεθνείς εταίρους μας.

Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε ακαταπόνητα για να στηρίξουμε τους παραγωγούς εμβολίων και να εξασφαλίσουμε την παράδοση δόσεων, όπως συμφωνήθηκε στις συμβάσεις μας», πρόσθεσε η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Το εμβόλιο της Janssen θα χορηγείται σε μία δόση σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω με σκοπό την πρόληψη της COVID-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα