«Κόλπο» με εταιρικά αυτοκίνητα για Πάσχα σε Αράχοβα και Δίστομο

Την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και την απαγόρευση κίνησης αυτοκινήτων και μέσων μαζικής μεταφοράς ενόψει του Πάσχα, για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, κάποιοι μηχανεύονται κάθε τρόπο προκειμένου να γευτούν τον πατροπαράδοτο οβελία στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στην καρδιά της Ρούμελης, σε Βοιωτία και Φωκίδα.

Στο Dikaiologitika News μίλησε ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας,

Γιάννης Σταθάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν βρεθεί ήδη στα εξοχικά τους κάνοντας χρήση των επαγγελματικών αυτοκινήτων τους. «Εμείς διαπιστώσαμε ήδη από το Σαββατοκύριακο αύξηση της κίνησης εντός του Δήμου μας. Αμέσως ψάξαμε να βρούμε τους τρόπους που καταφέρανε να μετακινηθούν και επειδή η τοπική κοινωνία είναι μικρή το μάθαμε».

«Μπλόκο στον Καρακόλιθο»

Ο κ. Σταθάς υποστηρίζει πως με τη χρήση αυτοκινήτων που έχουν επαγγελματική άδεια κάτοικοι άλλων πόλεων ακόμη και των Αθηνών έχουν μετακινηθεί ήδη προς το Δίστομο, την Αράχοβα, το Λιβάδι, την Αντίκυρα για την γιορτή του Πάσχα, παρά την καραντίνα και την απαγόρευση μετακινήσεων, «Έχει κάποιος ένα τζιπ, αλλά το έχει δηλωμένο ως επαγγελματικό, δηλώνει ότι πάει για δουλειά, δεν τον σταματάει κανείς και αυτός έρχεται στο εξοχικό του. Γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις γι’ αυτό κινητοποιηθήκαμε. Ήδη από το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας στήθηκε μπλόκο από την τροχαία στα όρια του Δήμου μας στο ύψος του Καρακόλιθου. Βρέθηκα και εγώ προσωπικά εκεί και κάποια αυτοκίνητα που τους αναγνώρισα τους γύρισα πίσω».

« Ο φόβος για τις επαφές των επισκεπτών»

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους ιδιαίτερους λόγους που τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την επίμονη προσπάθεια περιορισμού των επισκεπτών. «Οι περισσότεροι που έχουν εξοχικά εντός των ορίων του Δήμου μας ασχολούνται με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Κατά συνέπεια έχουν επαφές με πολύ κόσμο και ταξιδεύουν συχνά. Αυτούς τους φοβόμαστε γιατί οι πιθανότητες να είναι έστω και ασυμπτωματικός φορέας του ιού είναι μεγαλύτερες», τόνισε ο κ. Σταθάς στο Dikaiologitika News καταλήγοντας, « Όταν είχαν έρθει στο Λιβάδι Παρνασσού, πριν την απαγόρευση μετακινήσεων, άτομα τα οποία διαθέτουν σπίτια εδώ αλλά έρχονταν από Αγγλία και Γερμανία, τέθηκαν σε καραντίνα και εμείς ως Δήμος φροντίζαμε να έχουν ό,τι χρειαζόντουσαν. Και έτσι αποφεύχθηκε η διασπορά του ιού».

Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς

Keywords
Τυχαία Θέματα