Καταργούν φανάρια για να αντιμετωπιστεί το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό προς την Χαλκιδική

Την κατάργηση των φαναριών οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή της Νικήτης στη Χαλκιδική εκτιμάται ότι θα έχουν πετύχει μέχρι το καλοκαίρι του 2019 οι τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δημιουργείται ιδίως τα θερινά Σαββατοκύριακα στο οδικό δίκτυο.

Οι φωτεινοί σηματοδότες θα αντικατασταθούν χάρη στην κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων, όπως δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ,

"Πρακτορείο 104,9 FM" ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.

«H ευθύνη του δρόμου ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο δήμος. Όταν όμως περνάνε οι οδηγοί από το σημείο και ταλαιπωρούνται, τα "ρίχνουν" στο δήμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια λοιπόν, συμφωνήσαμε να δοθεί η αρμοδιότητα στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων» τόνισε ο κ. Τζίτζιος και πρόσθεσε πως ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ ετοιμάζεται μελέτη για τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους. «Θα γίνει ένας κόμβος πριν τη Νικήτη, ένας στα φανάρια και δύο μετά τη Νικήτη, προς Μαρμαρά και Βουρβουρού. Μέχρι το τέλος του χειμώνα θα δημοπρατήσουμε το έργο και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι το 2019. Η σύμβαση του έργου πιθανώς θα υπογραφεί προς τα τέλη της άνοιξης» εξήγησε.

Ο ίδιος πάντως τόνισε πως η περιοχή χρειάζεται νέο δρόμο. «Ο κυκλοφοριακός φόρτος της περιοχής είναι μεγάλος και δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο όγκο αυτοκινήτων. Χρειάζεται ένας νέος οδικός άξονας, που θα πρέπει να ξεκινάει από τα Μουδανιά» επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα