Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε «θέση μάχης» τα νέα μηχανήματα «θηρία» (εικόνες)

Νέα ειδικά οχήματα «θηρία» για απεγκλωβισμό πολιτών, σε περίπτωση που τεθεί η ανάγκη για λόγους υγείας, ρίχνονται στη «μάχη» ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ξεκινάει από σήμερα την επέλασή της η κακοκαιρία «Ελπίς», που θα φέρει τσουχτερό κρύο αλλά και πολλά χιόνια σχεδόν σε όλη τη χώρα, ακόμη και μέσα στην Αθήνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

Ειδικότερα, σε πλήρη ετοιμότητα είναι και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας

καθώς πάνω από 80 μηχανήματα και 250 άτομα προσωπικό βρίσκονται επί ποδός για την προστασία και διευκόλυνση των πολιτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμα να επιχειρήσουν ειδικά μηχανήματα «θηρία» για να συνδράμουν σε δύσκολες περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και δύο μηχανήματα απεγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού η οποία αγγίζει τους 2.5 χιλιάδες τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί.

Κατανομή εξοπλισμού Περιφέρειας Αττικής:

Αποθήκη κέντρο Αποχιονισμού, (ΔΕΣΕ): 1200tn αλάτι
Δυτική Αττική σε αποθήκη της Περιφέρειας στην Οινόη: 800tn αλάτι. Επιπλέον σε 8 διαφορετικά σημεία προσωρινής αποθήκευσης (DEPO) θα υπάρχει αλάτι 60tn σε κάθε (DEPO) για άμεση πρόσβαση και φόρτωση των εκχιονιστικών.

Σημεία προσωρινής αποθήκευσης αλατιού:
1. Γουδί (Badmington) + 1 μηχάνημα έργου
2. Παλαιά Πεντέλη+ 1 μηχάνημα έργου
3. Διόνυσος(στρατόπεδο) + 1 μηχάνημα έργου
4. Γέφυρα Σχιστού + 1 μηχάνημα έργου
5. Ολυμπιακά Στάδιο + 1 μηχάνημα έργου
6. ΚΤΕΟ Μάνδρας + 1 μηχάνημα έργου
7. Πάρνηθα + 1 μηχάνημα έργου
8. Νέα Μάκρη (Πολιτιστικό Κέντρο) + 1 μηχάνημα έργου

Σύνολο Εκχιονιστικών: 60
Σύνολο JCB :11
Σύνολο Φορτωτών: 10
Σύνολο Γερανών (ΟΒΒΟ): 3
Σύνολο Φορτηγών:1
Σύνολο Πολυμηχανημάτων-Διασωστικών:2
Σύνολο: 87

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών πάνω από 250 άτομα προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία τους.

«Με τα αναγκαία προληπτικά μέτρα και σε συνεργασία με τους Δήμους και την κεντρική διοίκηση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επαρκώς την επικείμενη κακοκαιρία», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης που επιθεώρησε τη Διεύθυνση Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι και έδωσε οδηγίες για το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών ενόψει της κακοκαιρίας.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο δήμαρχος Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλος.



Keywords
Τυχαία Θέματα