ΗΠΑ: Εξετάζεται η επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Ανησυχία επικρατεί στην Ουάσιγκτον σχετικά με την έξαρση του Covid19 στη Κίνα, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η πιθανότητα να επιβληθούν εκ νέου μέτρα όσον αφορά τους ταξιδιώτες από τη Κίνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως

δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, στα πρακτορεία ειδήσεων Ρόιτερς και Μπλούμπεργκ κι αναμετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία γνωστοποίησαν ήδη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πως λαμβάνουν νέα μέτρα όσον αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων.

Συγκεκριμένα, το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που αφίκνυνται από την Κίνα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για τον SARS-CoV-2 και η Κουάλα Λουμπούρ πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.

Νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα, καθώς μετά την απόφαση που πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι ιθύνοντες να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID» —εξάλειψης του ιού και της ασθένειας που προκαλεί—, έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων, ο ιός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Μολαταύτα, κατά τις επίσημες στατιστικές για το επταήμερο ως προχθές Δευτέρα, επήλθε μόλις ένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η ανησυχία ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δεδομένων εντείνεται, καθώς δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπειρία άλλων χωρών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφού άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους.

#ΚΙΝΑ #ΙΑΠΩΝΙΑ #ΙΝΔΙΑ #ΜΑΛΑΙΣΙΑ #ΤΑΞΙΔΙΑ #COVID19 #ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ #ΜΕΤΡΑ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Εξετάζεται, Κίνα,ipa, exetazetai, kina