Ξεχάστε τα χιόνια: Πρωτοχρονιά με... κοντομάνικο

Δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού ούτε και τον Ιανουάριο.

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την έλευση του νέους έτους, που θα μπορούσε όπως φαίνεται να μας βρει και στις... παραλίες, όπως συνέβη τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, παρουσίασε μέσω της σελίδας του στο Facebook στοιχεία από παγκόσμια

προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό του επόμενου μήνα.

Σχεδόν όλα, λοιπόν, δείχνουν πως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουν συνέχεια και τον πρώτο μήνα του 2023.

Μάλιστα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του 2023, η κεντρική και η νότια Ευρώπη μπορεί να δουν θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Με βάση τα 13 προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό του Ιανουαρίου στην Ευρώπη, που παρουσίασε, μόνο το ρωσικό δείχνει για την Ευρώπη θερμοκρασίες κάτω από τον μέσο όρο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 12 που φαίνεται να προβλέπουν πως ο υδράργυρος θα βρίσκεται έως και 3,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Όσο για την Ελλάδα, ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα και θα παραμείνει «μαλακός». Ωστόσο, από τις 4 με 5 Ιανουαρίου φαίνεται μια κατεβασιά κρύου αέρα προς την περιοχή των Βαλκανίων, που θα επαναφέρει τον υδράργυρο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αλλά όχι κάτι το δραματικό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ και τους χάρτες του ECMWF που δημοσιοποίησε σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook, Ευρώπη και βόρεια Αμερική θα έχουν κοινή πορεία το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς θα βιώσουν θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τους μέσους όρους της περιόδου.

Για τη βόρεια Αμερική θα πρόκειται για ένα ακόμα θερμοκρασιακό σοκ - μετά τη χιονοθύελλα του «αιώνα» - αλλά με ανοιξιάτικα αυτή τη φορά χαρακτηριστικά.

#ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΣΑΚΗΣ_ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ #ΖΕΣΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα