Ιερέας έκανε «παπαδάκια» δυο κορίτσια: Αντιδράσεις αλλά και πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης

Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media με δύο κορίτσια να είναι ντυμένα «παπαδάκια» και να συμμετέχουν σε Θεία Λειτουργία.

Την αντίδραση συντηρητικών κύκλων προκάλεσε περιστατικό που σημειώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα όπου λειτουργούσε ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου - ο οποίος τέθηκε σε αργία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανάρτηση φωτογραφίας με δύο κορίτσια να μετέχουν σε λειτουργία

ως παπαδάκια, ο ιερέας, ο οποίος, όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, έγινε αμισθί παπάς στα 66 του έχοντας διδάξει τον λόγο του Θεού επί 37 έτη μέσα στις σχολικές τάξεις από το Νυχτερινό των Εξαρχείων μέχρι τη Θεολογική Σχολή του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, τέθηκε σε αργία μέχρι να συζητηθεί η πόθεση στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο κορίτσια είναι ηλικίας 14 ετών και είναι μεταξύ των παιδιών που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή ενώ οι γονείς τους βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου έχει πλούσιες σπουδές, είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας βιβλίων.

Στο πλευρό του τέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας Λίβυος με την παρακάτω ανάρτηση.

#ΠΑΠΑΣ #ΙΕΡΕΑΣ #ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ_ΑΘΗΝΩΝ #ΙΕΡΑ_ΣΥΝΟΔΟΣ #ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ #ΑΡΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα