Πανελλήνιες 2023 ΓΕΛ: Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα Λατινικών, Πληροφορικής, Χημείας

Το Υπουργείο Παιδείας ανέβασε τα θέματα που έπεσαν για τις Πανελλήνιες 2023, για τα θέματα των Λατινικών, της Πληροφορικής και της Χημείας. Δείτε τις απαντήσεις από το Dnews και το φροντιστήριο «Μεθοδικό».

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα λίγα λεπτά μετά τις 10:00, το Υπουργείο Παιδείας

ανακοίνωσε τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής στις σημερινές εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2023.

Τονίζεται ότι σήμερα είναι η προτελευταία μέρα για τα μαθήματα κατεύθυνσης ΓΕΛ με την αυλαία να πέφτει την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Μπορείτε τα δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική εδώ. Επιπλέον το Dnews έχει αναλυτική λίστα με όλα τα θέματα και τις απαντήσεις για τις Πανελλήνιες 2023 που μπορείτε να το δείτε εδώ.

Οι απαντήσεις και τα σχόλια στα σημερινά θέματα στα μαθήματα κατεύθυνσης ΓΕΛ από το φροντιστήριο «Μεθοδικό»

Απαντήσεις και σχόλιο στο θέμα Λατινικών

Σε ένα πρώτο σχολιασμό για τα θέματα Λατινικών, το φροντιστήριο Μεθοδικό αναφέρει: «Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών, που για την πρόσβαση στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

Τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, με τις ερωτήσεις εισαγωγής και ετυμολογικών να κρίνονται αναμενόμενες, τη Γραμματική να ακολουθεί τον τρόπο εξέτασης των προηγούμενων και 2 ερωτήσεις έμοιαζαν υφολογικά με τη Τράπεζα Θεμάτων.

Οι Παρατηρήσεις στο Συντακτικό δεν είναι πολλές σε πλήθος και χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας. Γενικά οι εκφωνήσεις είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι αναμένεται να δυσκολευτούν».

Απαντήσεις και σχόλιο στο θέμα Πληροφορικής

Σε ένα πρώτο σχολιασμό για τα θέματα Πληροφορικής το φροντιστήριο Μεθοδικό αναφέρει: «Τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι μέτριας δυσκολίας στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά. Η θεωρία κινήθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα με έμφαση στη νέα ύλη. Το θέμα Β κρίνεται αρκετά εύκολο, αν και χρειάζεται προσοχή στο ερώτημα Β4.

Το τρίτο θέμα που είναι το πιο απαιτητικό συγκριτικά με τα προβλήματα που τέθηκαν και έχει μια μικρή δυσκολία στην υλοποίηση του υποπρογράμματος αλλά δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Τέλος το τέταρτο θέμα που εξετάζεται η επίλυση προβλήματος με χρήση πινάκων έχει τη μεγαλύτερη έκταση, απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία αλλά έχει βατά ερωτήματα και οι περισσότεροι υποψήφιοι θα ανταποκριθούν με επάρκεια.»

Απαντήσεις και σχόλιο στο θέμα Χημείας

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2023 #ΓΕΛ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2023 #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΛΑΤΙΝΙΚΑ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΧΗΜΕΙΑΣ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα