Η σημασία του διαλόγου στη ΝΔ, το crash test που έρχεται, η γέφυρα που μοιράζει χριστουγεννιάτικους λαχνούς και οι business της LUFTHANSA

Απαραίτητος ο διάλογος

Όταν αποφασίζεις ως Κυβέρνηση να αναλάβεις μία τόσο σοβαρή πρωτοβουλία, όπως αυτή της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, επιβάλλεται η άμεση ενημέρωση των βουλευτών από τον αρμόδιο υπουργό, ειδικά όταν το θέμα χτυπά απευθείας στο DNA της κεντροδεξιάς και ενδέχεται, όπως συνέβη, να προκαλέσει αναταράξεις.

Την προσέγγιση αυτή εκφράζουν σε κατ' ιδίαν κουβέντες τους βουλευτές που συμμερίζονται τις ανησυχίες και τις ενστάσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση αυτή δεν βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για έναν ζωντανό πολιτικό οργανισμό με στελέχη που κατά καιρούς έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Γι’ αυτό και στο τέλος της ημέρας η διάλογος πάντα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, ενώ έτσι αποφεύγονται και λάθη που στο μέλλον θα μπορούσαν να στοιχίσουν.

Ποιοι θα πάρουν bonus από τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Πρωτοχρονιάτικο δώρο ετοιμάζεται να δώσει στους μετόχους της, όπως μαθαίνω, η εταιρεία «Γαλλο-Ελληνικός Φορέας Υπερθαλάσσιας ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου Α.Ε.» γνωστή ως Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Και δεν μιλάμε για τίποτε ψιλά. Συνολικά για πάνω από 10 εκατ. ευρώ ή 0,46 ευρώ ανά μετοχή.

Ο μεγάλος κερδισμένος του πρωτοχρονιάτικου λαχείου της Γέφυρας είναι η VINCI CONCESSIONS που θα λάβει 7.228.876,08 ευρώ και η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις θα πάρει 2.771.523,92 ευρώ. Το Δημόσιο, ως παραχωρούσα αρχή, ελέγχει τις υπηρεσίες τις οποίες πρέπει να παρέχει ο φορέας εκμετάλλευσης της υποδομής και καθορίζει τα πρόσωπα προς τα οποία πρέπει να παρέχονται οι υπηρεσίες καθώς και την τιμή. Στο τέλος της περιόδου της σύμβασης δηλαδή το 2039, η Γέφυρα θα περιέλθει στο Δημόσιο.

Τι ετοιμάζει στην Ελλάδα η LUFTHANSA

Νέες αφίξεις γνωστών και μη εξαιρετέων διεθνών αεροπορικών ομίλων φέρνει η αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Υψηλόβαθμο στέλεχος του κλάδου μου είπε πως η LUFTHANSA, ίδρυσε πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα την LUFTHANSA GROUP BUSINESS SERVICES GMBH ATHENS BRANCH. Αντικείμενο της εταιρείας, που δημιουργήθηκε με κάτι περισσότερο από 32.000 ευρώ είναι οι διοικητικές εργασίες σε οικονομικά θέματα και ανθρώπινους πόρους. Ο γερμανικός αερομεταφορέας, με τις κρατήσεις για τον χειμώνα και την επόμενη χρονιά να δείχνουν διψήφιο ρυθμό αύξησης, προβλέπει συνέχιση του ταξιδιωτικού ράλι παγκοσμίως.

Και οι χρυσοί χορηγοί του ΚΠΙΣΝ

Τοπόσημο της πρωτεύουσας το ΚΠΙΣΝ δέχθηκε πέρυσι 3,1 εκατομμύρια επισκέπτες από 2,8 εκατ. το 2021 ενώ με πάνω από 3,1 εκατομμύρια επισκέπτες θα κλείσει φέτος. Όμως οι ζημιές παραμένουν. Πέρυσι ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 11,972 εκατ. ευρώ. Στα καλά νέα οι δωρεές που ξεπερνούν τα 10,657 εκατ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό τα 8,735 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μερίδα του λέοντος, αφορά έσοδα δωρεών από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ ανακοίνωσε την ανανέωση της υποστήριξής του προς τον Οργανισμό με νέα δωρεά ύψους έως 30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η νέα μεγάλη δωρεά του ΙΣΝ θα αξιοποιηθεί, κατά κύριο λόγο, για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και προγραμματισμού, και θα διατεθεί τμηματικά βάσει των αναγκών που αιτήθηκε ο Οργανισμός.

Όπως μαθαίνω η διοίκηση του ΚΠΙΣΝ εστιάζει στην αύξηση των εσόδων με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση χορηγιών και εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης από κονδύλια της ΕΕ.

Καθοριστική για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξης του Οργανισμού, όπως λένε, είναι η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας για την συμπληρωματική επιχορήγηση του Οργανισμού και περαιτέρω στήριξη για τα έτη 2024 – 2026 με σχετική πρόβλεψη στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών.

"Θα συζητηθούν όλα στην ώρα τους", λέει το Μαξίμου

Άραγε η κομματική πειθαρχία θα ισχύσει στη ΝΔ και για την ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;

Είναι ένα ερώτημα που τίθεται σε σχέση με το κυβερνών κόμμα μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της άδειας διαμονής σε μετανάστες και η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως "θα συζητηθούν όλα στην ώρα τους". "Όταν έρθει η ρύθμιση αυτή για την οποία έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει εντός της τετραετίας, θα εξηγηθεί το περιεχόμενο και θα αναλυθεί η τεκμηρίωσή της", αναφέρουν.

Πρώτη προσέγγιση πάντως δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένει πως “ο αυτονόητος κανόνας, αν δεν ανακοινώνεται κάτι άλλο, είναι ότι τα νομοσχέδια που προτείνει η εκτελεστική εξουσία έχουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο Κοινοβούλιο, της κομματικής πειθαρχίας, με εξαίρεση, προφανώς, τους πρώην πρωθυπουργούς".

"Αν, σε κάποια περίπτωση, ισχύσει κάτι άλλο, προφανώς θ’ ανακοινωθεί", τόνισε ο κ. Μαρινάκης διευκρινίζοντας πάντως ότι
"αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προεξοφλήσετε ούτε το ένα, ούτε το άλλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα