Το ΠΑΣΟΚ χτίζει το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων των ευρωεκλογών στρέφεται σταδιακά ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζητώντας μια ισορροπία μεταξύ υποψηφιοτήτων ψηφοσυλλεκτικού χαρακτήρα και προσώπων με επιστημονική κατάρτιση, με την έμφαση να δίνεται σαφώς στη δεύτερη κατηγορία.

Στόχος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη είναι ένα ποσοστό το οποίο θα ξεφεύγει σημαντικά από το 15%, που καταγράφει αυτή την περίοδο στις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν κρύβονται και φιλοδοξίες για ένα νούμερο που θα έχει μπροστά το 2.

Παράλληλα, το

ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποτελέσει μέρος ενώ ευρύτερου διαλόγου για την πορεία και το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη.

Β. Σκουντής, Α. Σπυρόπουλος και Γ. Μανιάτης

Φαβορί για μια θέση στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου είναι, έως αυτή τη στιγμή, ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, καθώς και ο πρώην υπουργός ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, τα τρία αυτά πρόσωπα, από τα οποία εκκινεί η συζήτηση, είναι ενδεικτικά τη διάθεσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για το «χρώμα» που θα έχει η τελική λίστα του ψηφοδελτίου.

Ταλέντα από το φυτώριο, στο πρότυπο Δούκα

Όπως εξηγούν, κυρίαρχη κατηγορία θα είναι και σε αυτές τις εκλογές, όπως και σε εκείνες της τοπικής αυτοδιοίκησης οι επιλογές με επιστημονικές περγαμηνές, οι οποίες θα προβάλλουν ένα πολιτικό υπόδειγμα που είναι συμβατό με την προσπάθεια του κόμματος να δείξει ότι συγκροτεί σταδιακά ένα καλά επεξεργασμένο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας.

Οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζουν το επιτυχημένο παράδειγμα του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας, κάνοντας λόγο για λογική «Άγιαξ», δηλαδή ανάδειξη «ταλέντων» από το φυτώριο της ομάδας, στον αντίποδα των μεταγραφών αεροδρομίου.

Εκτός από το ότι θα πρόκειται για πρόσωπα με τεχνοκρατική επάρκεια, που πείθουν ότι μπορούν να διοικήσουν, θα δίνουν και «φρέσκο αέρα» στο προφίλ του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν θα έχουν φθαρεί από την ενασχόληση με την πολιτική εδώ και πολλά χρόνια.

Επαναφορές από την αποστρατεία για συσπείρωση

Από την άλλη πλευρά, με επιλογές όπως του Γιάννη Μανιάτη, θα επιχειρηθεί να δοθεί σήμα συσπείρωσης του κόμματος.

Επομένως, ίσως δούμε και άλλα στελέχη να φεύγουν από την αποστρατεία και να ρίχνονται στη μάχη των ευρωεκλογών. Πάντως, δεν προβλέπονται μεταγραφές από άλλα κόμματα, ακόμη κι αν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Δημοφιλή πρόσωπα μόνο αν κομίζουν κάτι

Τέλος, η επιλογή του Βασίλη Σκουντή, καθιστά σαφές ότι οι παραπάνω λογικές δεν θα αποκλείουν τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο δημοφιλών προσώπων.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι η κοινωνική αναγνωσιμότητα δεν αποτελεί ικανή συνθήκη συμμετοχής. Αντιθέτως, τονίζεται ότι θα πρέπει να έχουν πράγματα να προσφέρουν, τουλάχιστον σε τομείς που γνωρίζουν καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ,pasok