Η πανδημία χειρότερη από την κρίση του 2008 για τους εργαζόμενους λέει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας

Τέσσερις φορές πιο σοβαρό από την κρίση του 2008 χαρακτήρισε τον αντίκτυπο της πανδημίας στην εργασία, η ILO.

Ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την πανδημία δεν πρόκειται να καλυφθούν πριν από το 2023, ανέφερε ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών να ανακοινώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 220 εκατ. άνθρωποι θα παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος.

«Ο αντίκτυπος υπήρξε καταστροφικός, κατακλυσμιαίος», δήλωσε ο επικεφαλής της ILO,

Γκάι Ράιντερ. «Ως σύνολο, αυτό αντιπροσωπεύει μια κρίση του κόσμου της εργασίας τέσσερις φορές πιο σοβαρή από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009».

Μιλώντας στην έναρξη της υπουργικής συνόδου της ILO, ο γενικός διευθυντής Γκάι Ράιντερ προειδοποίησε για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, που εν μέρει τροφοδοτείται από «τεράστιες ανισότητες στη διανομή των εμβολίων».

«Όσο κοιτάμε ολοένα και πιο πολύ προς τη διαδικασία ανάκαμψης με κάποιες οικονομίες να αναπτύσσονται γρήγορα, πολύ γρήγορα και θέσεις εργασίας να δημιουργούνται τώρα με μεγάλη ταχύτητα, νομίζω ότι χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι για το πόσο άνιση ακριβώς θα είναι η ανάκαμψη, εάν συνεχίσει στη σημερινή τροχιά», δήλωσε ο Ράιντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα