Η κακοκαιρία «χτύπησε» και πάλι, καταιγίδες σε Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Δυτική Στερεά αλλά και Πελοπόννησο. Τα προβλήματα, σε σχέση με τον «Ιανό», είναι ηπιότερα, ωστόσο, πάλι πλημμύρισαν περιοχές, όπως το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος και η Πάτρα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία πλήττει ιδιαιτέρως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και

πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Καιρός: Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29.09.2020), τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού σε πραγματικό χρόνο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ναύπακτος – Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι (video)

Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Ναύπακτος, ενώ η οδός Καλυδώνος πλημμύρισε από τα νερά της βροχής και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα ώστε να αντλήσει τα συσσωρευμένα νερά.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην ορεινή Ναυπακτία, με τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Πυλλήνης, στην Γαβρολίμνη και της Τρικόρφου.

Σε όλα τα σημεία έσπευσαν μηχανήματα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ έχουν γίνει τρεις κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 20 κλήσεις στο Μεσολόγγι για αντίστοιχα προβλήματα.

Καιρός: «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Πάτρα! (video)

Ο καιρός δεν χαρίστηκε ούτε και στην Πάτρα, όπου ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και η Γεροκωστοπούλου έγιναν ποτάμια, μετά την δυνατή νεροποντή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το μπουρίνι λίγων λεπτών ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα συσσώρευσης των υδάτων, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ το φρεάτιο της ΔΕΑΥΠ στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου και της Γεροκωστοπούλου δεν μπόρεσε να απορροφήσει τα νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα