Η έξαρση από καταλήψεις σχολείων έφερε δικογραφία από εισαγγελέα ανηλίκων

Δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε η εισαγγελέας ανηλίκων για τα σχολεία που τελούν υό κατάληψη στον νομό Θεσσαλονίκης.

Παραγγελία για να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε από την αστυνομία η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαργακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

στον νομό Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμόζεται το αυτόφωρο για το ίδιο αδίκημα.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που συμπαραστέκονται, όπως ο δήμαρχος Πάτρας κ. Πελετίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μαθητές μπροστά στο δημαρχείο της πόλης τους είπε πως «είμαστε όλοι μαζί σας» και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Χαρακτηριστικό της έξαρσης του κύματος των καταλήψεων είναι ότι ήδη έχουν οι μαθητές βάλει λουκέτο σε σχολεία στις Σέρρες, στην Κρήτη, την Αχαία την Μαγνησία την Καβάλα  αλλά και στην Αττική σε σχολεία στο Χαϊδάρι τα Πατήσια, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. 

Οι καταλήψεις δεν φαίνεται να έχουν κάποιο σαφές αίτημα αφού ανά περιοχή διαφοροποιούνται ενώ το μόνο κοινό αίτημα φαίνεται να είναι αυτό των μη επαρκών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊο και ότι μόνο η χρήση μάσκας δεν επαρκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα