Οικονόμου για Πιτσιόρλα: «Αποδεικνύεται ότι είπε ψέματα ο κ. Τσίπρας» - Έκτακτη σύσκεψη για την ενέργεια στο Μαξίμου (βίντεο)

«Πολύ σοβαρή υπόθεση» χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις εξηγήσεις που ζητά ο Στέλιος Πιτσιόρλας για την παρακολούθησή του.

«Αποδεικνύεται ότι είπε ψέματα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ότι τόσο ο πρώην γραμματέας του ΤΑΙΠΕΔ και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είναι «πολιτικά πρόσωπα».

Επίσης, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τίθεται και ζήτημα κατά πόσο ήταν και νόμιμη η παρακολούθηση. «Πρέπει να δώσει

απαντήσεις ο κ. Τσίπρας για τον συνεργάτη του», ανέφερε κατά την ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές των πολιτών, την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια παρατεταμένη δοκιμασία.

«Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση», τόνισε για το μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης. «Ο πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που πήρε πρωτοβουλίες. Έστω και αργά, πολλές από τις προτάσεις μας αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίες και υλοποιούνται κι από άλλα κράτη», συμπλήρωσε.

Σύσκεψη για την ενέργεια στο Μαξίμου

Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα ενέργειας από την επιτροπή διαχείριση κρίσεων

Τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη» να συνεχίσει το πρόγραμμα στήριξης και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τον σημαντικό δημοσιονομικό χώρο που προέκυψε από την «εντυπωσιακή» ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια αλλά και σε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγαση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν απέκλεισε αλλαγή εκλογικού νόμου

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς και να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων.

Από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητήθηκε να απαντήσει «με ένα "ναι" ή ένα "όχι"» εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω σ' αυτό. Η κυβέρνηση προχωρά με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να προσμετρηθούν και να δοθεί η σημασία που απαιτείται», πρόσθεσε.

«Φωτογραφία της στιγμής» χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε πολιτική με όσα δείχνουν», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δείτε σε βίντεο την ενημέρωση:

{https://www.youtube.com/watch?v=BGJXyIKOpkE}

#ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα