Πελώνη: Αύξηση στα ραντεβού των νέων για εμβολιασμό, σταθεροποίηση στο ιικο φορτίο στα νησιά (βίντεο)

Αισιόδοξη για την πορεία του εμβολιασμού εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία τόνισε ακόμα πως το ιικό φορτίο στα νησιά δείχνει να σταθεροποιείται.

Η Αριστοτελία Πελώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την πορεία τόσο της πανδημίας όσο και του εμβολιασμού στη χώρα.

«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε εκείνη των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει το λιθαράκι τους στο τείχος ανοσίας. 5.520.000 έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση» ανέφερε και

συμπλήρωσε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αύξηση στα ραντεβού νέων. Συμπολίτες που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους. Έχουν συμπληρώσει την αίτηση για freedom pass 140.000 νέοι. 4.500 μέσω ΚΕΠ.

Μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα οι γονείς ή κηδεμόνες των εφήβων 15 – 17 με το εμβόλιο της Pfizer. Από την Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για τον κατ' οίκον εμβολιασμό. Στην περίπτωση μη εμβολιασμού επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων. Στον ιδιωτικό τομέα για όσο διάστημα ο εργαζόμενος δεν το κάνει, απαλάσσεται από την καταβολή αποδοχών».

«Αξιολογούμε, παρακολουθούμε τα στοιχεία όπου χρειάζεται επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο. Τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, δεν έχω κάτι για κάποιο άλλο νησί. Πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων. Όλοι να φοράμε μάσκα, να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει για τον εμβολιασμό. Καλούμε όλους να εμβολιαστούν. Υπάρχει μια μερίδα που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει. Επιμένουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους πιο δύσπιστους, τους καχύποπτους».

Ερωτώμενη σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και αν ενδέχεται να γίνει υποχρεωτικός, σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση. Πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός τους στο 74%. Πιστεύουμε ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα. Γίνονται οι συζητήσεις για το πως θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία. Είναι συζήτηση που γίνεται στις τάξεις των επιστημόνων και αναμένουμε τις εισηγήσεις τους. Νωπή ακόμα η απόφαση να δούμε πως θα προχωρήσει στην εφαρμογή της. Προσβλέπουμε ότι θα σπεύσουν όλοι και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τέτοια συζήτηση».

Δείτε την ενημέρωση:

{https://www.youtube.com/watch?v=_C_wQdof8MY}

Keywords
Τυχαία Θέματα