Η ΕΕ απαντά με μέτρα στον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν: Ενίσχυση των ευάλωτων με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δίνοντας μια «γεύση» από τα νέα μέτρα της ΕΕ για την ανακούφιση των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση.

Με ανάρτησή της στο twitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή

ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Putin is using energy as a weapon by cutting supply and manipulating our energy markets.

He will fail.

Europe will prevail.

The @EU_Commission is preparing proposals to help vulnerable households and businesses to cope with high energy prices.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 5, 2022

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως «ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές».

Θα αποτύχει, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη θα επικρατήσει.H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ως στόχο:

Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο Βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια. #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΜΕΤΡΑ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΟΥΡΣΟΥΛΑ_ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΡΩΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα