Εurobasket - Επίθεση Σπαχία στους Αντετοκούνμπο: Τα «μπέρδεψε» κι εκτέθηκε ο Κροάτης τεχνικός

Ο Κροάτης τεχνικός εξέφρασε την αντίθεση του για τη χρήση «νατουραλιζέ» παικτών στο Eurobasket... αλλά τα μπέρδεψε.

Την αντίθεσή του στον κανονισμό της FIBA που επιτρέπει στις ομάδες να έχουν «νατουραλιζέ» παίκτες εξέφρασε ο Νέβεν Σπάχια.

Σε συνέντευξη του στη Mozzart Sport, ο Σπάχια έφερε ως παράδειγμα τη Σερβία, σημειώνοντας πως «η εθνική ομάδα είναι στην πραγματικότητα η ταυτότητα μιας σχολής μπάσκετ,

ενός έθνους, μια κουλτούρας».

Ελπίζω να μην φτάσει σε αυτό το σημείο, να μην το επιτρέψει ποτέ.

Ο Κροάτης προπονητής διαφώνησε, μάλιστα, ανοιχτά με την επιλογή και της εθνικής ομάδας της χώρας του, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε και τα άστοχα παραδείγματα του Ντόρσει και των αδερφών Αντετοκούνμπο.

Μόνο που ο άσος των Μάβερικς δεν είναι «άσχετος» με την Ελλάδα, αλλά έχει μητέρα Ελληνίδα, ενώ έχει αποκτήσει υπηκοότητα από το 2015 και έχει φορέσει το εθνόσημο από την Εθνική Νέων. Ο «Greek Freak», πάλι - όπως και τα δύο αδέρφια του - έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπαχία τόνισε:

Βλέπω ότι η Ελλάδα παίζει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που μαζί με τον Αντετοκούνμπο κερδίζουν μόνοι τους. Αν αυτός είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας, εντάξει.

Εγώ όμως είμαι κατά. Είναι αστείο όταν βλέπω πριν από την έναρξη του παιχνιδιού την παρουσίαση των ομάδων και στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων η κάμερα περνά από παίκτες που δεν ξέρουν καν να μιλούν τη γλώσσα. Ούτε τα λόγια γνωρίζουν. Γι' αυτό υπάρχουν οι σύλλογοι.

Ας παίξουν πέντε, επτά, οκτώ, όσοι θέλουν. Οι εθνικές ομάδες είναι εθνικές για κάποιο λόγο.

«Νατουραλιζέ» - από την άλλη - είναι ο κορυφαίος παίκτης της Κροατίας στο ματς με την Ελλάδα, Τζαλίν Σμιθ, από τον οποίο, όπως δήλωσε ο Σπάχια, «πήραμε πολλά».

Το κροατικό μπάσκετ είναι στάσιμο εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να βγάλουμε πλέι μέικερ εδώ και 15-20 χρόνια.

#EUROBASKET_2022 #EUROBASKET #ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ #ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα