Η ΔΥΠΑ απειλεί τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Καλούν 32.115 δανειολήπτες του ΟΕΚ να πληρώσουν τα χρέη τους αλλιώς θα τα στείλουν στην εφορία.

Τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι δανειολήπτες του ΟΕΚ δεν έχουν κάνει αίτηση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής επισημαίνει η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων της ΔΥΠΑ.

Όπως σημειώνουν αν και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση την 26η Νοεμβρίου 2019

με την οποία δημοσίως δεσμεύονταν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την σχετική διάταξη και ότι έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ ΟΑΕΔ κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τρία χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έκανε πράξη όσα δημοσίως υποσχέθηκε για την τροποποίηση της εν λόγω διάταξης, αλλά απειλεί κιόλας τους δανειολήπτες σε μια περίοδο γενικευμένης ακρίβειας και στασιμοπληθωρισμού και τους δίνει και την τελική σπρωξιά.

Μάλιστα σημειώνουν ότι σε σχετικό έγγραφο σημειώνεται ότι πλέον δεν τους δίνεται καμιά απολύτως δυνατότητα ρύθμισης δεδομένου ότι, όπως αναφέρει «είχαν την ευκαιρία τους στο χρονικό διάστημα που ήταν σε ισχύ η Υ.Α».

«Η Δ.ΥΠ.Α αντιθέτως εδώ και τρία χρόνια με αμέτρητα μπρος πίσω και υποσχέσεις για την υπερψήφιση παράτασης της Υ.Α , έδωσε ελπίδες στους δανειολήπτες ότι θα μπορέσουν να εντάξουν τις οφειλές τους σε κάποια ρύθμιση.

Καλούμε την Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α και το Υπουργείο να κάνουν πράξη τα όσα υποσχέθηκαν Δημοσίως τροποποιώντας την Υπουργική Απόφαση. Να ενδιαφερθούν για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ και να τους δώσουν την δυνατότητα εξατομικευμένης ρύθμισης στα χρέη τους. Οι δανειολήπτες τους ΟΕΚ είναι εξ ορισμού δικαιούχοι εργατικής κατοικίας και το Κράτος τους χορήγησε Κρατική Στεγαστική προστασία.

Είναι επιβεβλημένο να συνειδητοποιήσουν επιτέλους την κοινωνική τους υποχρέωση και να αφήσουν τις απειλές απέναντι στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΔΥΠΑ #ΟΑΕΔ #ΟΕΚ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΧΡΕΗ #ΕΦΟΡΙΑ #ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΥΠΑ, ΟΕΚ,dypa, oek