Γυναικολόγος άφησε γάζα στον κόλπο ασθενούς: «Στα χειρουργεία μου εγώ δεν μετρώ γάζες», έλεγε στις νοσοκόμες

Απίστευτο περιστατικό ιατρικής αμέλειας στη Λεμεσό - Το λάθος γυναικολόγου οδήγησε μία γυναίκα σε 5 διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις

Μια απίστευτη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, συγκλονίζοντας την κοινωνία της Κύπρου, με πρωταγωνιστή έναν γυναικολόγο που καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, γυναικολόγος

άφησε, κατά τη διάρκεια εγχείρησης, γάζα στο κόλπο ασθενούς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διενέργεια υστερεκτομής για αφαίρεση μήτρας, παρέλειψε, πριν ολοκληρώσει την χειρουργική επέμβαση, να βεβαιωθεί ότι παρέμεινε χειρουργική γάζα - από αυτές που χρησιμοποίησε - εντός του κόλπου ή της περιτοναϊκής κοιλότητας της ασθενούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στο Δικαστήριο, δεν έγινε καταμέτρηση των γαζών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την χειρουργική επέμβαση, επειδή ο γιατρός κλώτσησε τον κουβά στο οποίο έριχνε τις χρησιμοποιημένες γάζες, λέγοντας στις νοσοκόμες «εγώ στα χειρουργεία μου δεν μετρώ γάζες».

Σημειώνεται πως η ασθενής υποβλήθηκε σε 5 χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για 21 ημέρες για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη.

Το Δικαστήριο Λεμεσού, καταδίκασε τον Γυναικολόγο σε συνολικές αποζημιώσεις ύψους 232.225 ευρώ (πλέον νόμιμους τόκους από 31/10/2012, πλέον δικηγορικά έξοδα της ενάγουσας για σωματικές βλάβες και ζημίες που επέφερε στην ενάγουσα).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυναικολόγος, Στα,gynaikologos, sta